BİZ ANADOLUYUZ PROJESİ DEVAM EDİYOR

BİZ ANADOLUYUZ PROJESİ DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan "Biz Anadolu’yuz" projesinin ikinci ayağı kapsamında 192 öğrenci 4 öğretmen Öğrenci Van’dan İzmir’e geldi.

İçişleri Bakanlığı himayesinde İzmir Valiliği ve İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında maddi durumundan dolayı daha önce il dışına çıkmamış olan başarılı öğrenciler, İzmir'e geldi.
Bu kapsamda Çaldıran ve Başkale'den gelen öğrenci ve öğretmenler sıcak bir şekilde karşılandı.
img_2109.jpg

İlk defa uçağa binip, ilk defa İzmir’i gördüler
 

Van Ferit Melen Havalimanında düzenlenen uğurlama töreni den sonra İzmir Adnan Menderes havaalanında sıcak bir karşılama töreni ile başlayan ziyaretlerinde öğrencilerden ilk defa uçağa binenlerin ve ilk defa İzmir’e gelenlerin heyecanlı olduğu gözlemlendi.


 Dört gün sürecek  ziyarette, öğrenciler Efes, Meryem Ana, Selçuk, Şirince ,  İnciraltı Kentormanı ve Deniz müzesi,  kordonda bulunan Atatürk Evi ve müzesi , Saat Kulesi , Sasalı doğal yaşam parkı gibi birçok tarihi ve sosyal alanları gezecekler. İzmir  Valiliğinde de sıcak bir şekilde karşılanan öğrenci ve öğretmenler  Vali yardımcıları Uğur Kolsuz, Cemil Özgür  Öneği , İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ile ssohbet ederek fotoğraf çektirdiler.


İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahş,i gelen misafir öğretmen ve öğrencileri İzmir’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek  İzmir’in sosyal ve kültürel tarihi hakkında bilgi verdi. Yahşi ayrıca Biz Anadoluyuz projesinin kardeşlik bağlarını güçlendireceğini söyleyerek projenin bir çok saç ayağında başarılı olduğunu ifade etti.
Öğrenciler Kemeraltı çarşısı ve tarihi yapıları gezdiler.
img_2097.jpg

İzmirde okumak istiyorum..
 

Tüm öğrencilerin ilk defa uçağa binip ilk defa İzmir’i gördükleri ziyarette öğrencilerin çoğunluğu üniversiteyi kazanıp İzmir de okumak istediklerini söylediler.  Van Çaldıran Kuzkunkıran Ortaokulu  7. Sınıf  öğrencisi  Ferah Ağaç, üniversiteyi kazanıp İzmir’de okumak istiyorum dedi.


“İlk defa uçağa bindim. İlk defa İzmir’e geldim. Annem ev hanımı babam inşatta çalışıyor.  Başarılı bir öğrenciyim. Büyüyünce doktor olmak istiyorum. İzmir’i çok beğendim. Hatta şu anda eve gitmek bile istemiyorum. Doktor olmak için İzmir’e gelmek istiyorum.” dedi. Proje boyunca İzmir’de üç  bin öğrenci misafir edilecek..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum