Erdoğan'dan emeklilere bayram müjdesi

Erdoğan'dan emeklilere bayram müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Vatandaşlarımız toplam 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların rekor bir katılımla iradesine ve geleceğine sahip çıktığını söyledi. Erdoğan, "Gerek Meclis'te gerekse Cumhurbaşkanı seçiminde elde ettiğimiz tarihi başarıyla son 21 yıldaki 17'nci seçim zaferimize imza atmış olduk. 2014 yılından beri şanla, şerefle yürüttüğümüz Cumhurbaşkanlığı görevini yine 5 sene daha sürdürme imkanına kavuştuk.

Türk demokrasisinin dünyada referans alınan, gıptayla takip edilen bir konuma yükseldiğini belirten Erdoğan, "İnsanımıza müteşekkiriz. Şahsımıza olan teveccühlerini her iki seçimde de çok güçlü bir şekilde gösteren yaklaşık 28 milyon kardeşime ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Türkiye, Türkiye'den daha büyüktür gerçeğine yeniden şahitlik etmemize vesile olan dünyanın dört bir yanındaki dost ve kardeşlerimize de şahsım, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. "Bu seçimlerde bizimle ve ittifakımızla birlikte tüm Türkiye kazanmıştır" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

5608700-001.jpg
"Siyasi tercihi ne olursa olsun 85 milyonun her bir ferdi kazanmıştır. ‘Dünya 5'ten büyüktür' çağrımızın yüreklerine inşirah düşürdüğü yüz milyonlarca mazlum ve mağdur kazanmıştır. Her seçim döneminde ellerini ovuşturan kriz heveslileri dışında, bin yıllık kardeşliğimizi dinamitlemek isteyen fitne tüccarları dışında, elinde binlerce insanımızın kanı olan terör baronları dışında, velhasıl birliğimize, dirliğimize, asırlık hedeflerimize ve hayallerimize kasteden odaklar dışında seçimlerin kaybedeni yoktur. Birlik ve beraberlik mesajları veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son 21 yılda bunu 17 kez başardık. Mücadele ettik, yarıştık, neticede sandıktan çıkan iradeye teslim olduk. Nerede kalmıştık diyerek her seçimden sonra işimize gücümüze geri döndük. Tüm vatandaşlarıma son seçimlere bu zaviyeden bakmalarını istirham ediyorum. Unutmayın biz hep birlikte Türkiye'yiz. Biz yurt dışındaki kardeşlerimizle birlikte 100 milyonluk büyük bir aileyiz. Biz asırlardır nice badireler atlatmış, acıları bal eylemiş, istiklal ve istikbal uğruna canımızdan aziz bildiklerini feda etmiş bir milletiz. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı da omuz omuza, gönül gönüle vererek hep beraber inşa edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde yurt içinden ve yurt dışından 5 bini aşkın misafirimizin iştirakiyle göreve başlama törenimizi yaptık. Törenimizi çok daha büyük katılımla açık alanda gerçekleştirmeyi arzu ediyorduk. Ancak hava şartları nedeniyle bundan sarfınazar etmek mecburiyetinde kaldık. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapsayıcı bir yönetim anlayışını benimsediklerini belirterek, "Cumhur İttifakı olarak yaptığımız Türkiye ortak paydasında buluşma davetimize toplumumuzun tüm kesimlerinden müspet cevap bekliyoruz. Biz sonuçtan bağımsız olarak 85 milyon vatandaşıyla birlikte Türkiye'nin tamamını kucaklamaya devam edeceğiz. Nasıl bugüne kadar hiçbir ayrım yapmadan, kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimseyi dışlamadan hizmet etmişsek, inşallah bundan sonra da adaletten sapmayacak kuşatıcı bir tavırla Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Her yeni başlangıç, yeni bir umut, yeni bir heyecan, yepyeni bir atılım demektir. Biz de törenimizin akşamında yeni kabinemizi açıklamak suretiyle Türkiye Yüzyılı'nın inşası için Bismillah diyerek hep birlikte yola revan olduk.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira, arpada ise 7 bin lira olarak kararlaştırdıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu fiyatlara ilave olarak bakanlık tarafından çiftçi kayıt sistemine kayıtlı tüm üreticilere buğday için ton başına bin lira, arpa için ton başına 500 liranın hububat üretim primi desteği olarak verileceğini bildirdi.
Bu rakamlarla üreticilerin eline ton başına ekmeklik buğdayda 9 bin 250 lira, arpada ise 7 bin 500 lira geçeceğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni hasat döneminin ve açıklanan alım fiyatlarının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Emeklilerin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceklerinin müjdesini de paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret tespit komisyonunun da çalışmalarına başlayacağını ifade etti.

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son olarak Kurban Bayramı ile ilgili özellikle turizm sektörümüzü hareketlendireceğine inandığım bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Bu sene Kurban Bayramımızı 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında idrak edeceğiz. İstişarelerimiz neticesinde 26 Haziran

- 27 Haziran günlerini de idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Hafta sonları ile birlikte vatandaşlarımız toplam 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır. Bu kararımızın da tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.