Biz Sağlık-Sen Başkanı Tekin'den 'mobbing' açıklaması

Biz Sağlık-Sen Başkanı Tekin'den 'mobbing' açıklaması

Biz Sağlık-Sen kurucu Genel Başkanı Cihan Tekin, sendikalarının adıyla hastane ve hastane yöneticilerine yönelik yapılan hakaret içerikli basın açıklamasıyla ilgili konuştu.

Bir haber haber sitesinde Tepecik EAH'de mobbing başlığı ile yayımlanan haberden üzüntü duyduğunu belirten Tekin, “Söz konusu basın açıklamasında ilgili kişilerin sendika temsilcisi oldukları kurum içi yer değişikliğinin yapılmaması gerektiği vurgulanmış ve konunun yargıya taşındığı da ayrıca belirtilmiştir. Yargıya taşınan bir konu hakkında yargı kararının beklenilmesi en doğrusu olacaktı. Olağanüstü bir sebep olmadıkça sendika temsilcilerinin kurum içinde yer değişikliğinin yapılmaması hakkında da ilgili kanun maddeleri açıktır. Bu yer değişikliği için şahsım olarak Hastane yönetimi ile görüştüm. İhtiyaç ve zaruret çerçevesinde böyle bir yer değişikliğinin yapıldığı ifade edildi. Netice olarak bu yer değişikliği sendikamızca yargıya taşınmış olup, Yargının vereceği kararı beklemekteyiz. Bu tür sorunların öncelikle iyi bir iletişim ve diyalog yolu ile çözüme kavuşturulması gerektiğini düşünüyorum. Çözüm bulunamayan durumlarda yargı yolu seçilir ve neticesi beklenir. Bu tür sorunları gerginliğe ve çatışmaya mahal vermeden çözmek gerekir. Sorun her ne olursa olsun Devletin makamında Devleti temsil edenlere basın yolu ile veya alanen isim/soyisim zikredilerek hakaret etmek, ifşa etmek sendikacılık degildir, etik değildir, doğru değildir” diye konuştu.

Temmuz ayında yapılan olağanüstü genel kurulun davalık olduğunu belirten Tekin, son olarak “Ayrıca Biz Sağlık-Sen' in 31 Temmuz 2022' de yapılan olağanüstü genel kurulu sendika tüzüğüne ve 4688 sayılı kanun maddelerine aykırı, usulsüz bir şekilde yapıldığından ilgili tarihte gerçekleşen genel kurul hakkında bir üyemiz tarafından dava açılmıştır. 30 günlük istifa süreci dolmayan üyelerin başka bir sendikaya üye olamayacakları ve seçilemeyecekleri açık ve net olarak düzenlenmiştir. Sehven düzenlenen hazirun listesinde ismi olmayan ve oy kullanmayan iki üyemiz merkez yönetime ve merkez disiplin kuruluna seçilmişlerdir. Böylelikle İlgili tarihte yapılan Genel Kurul iptal edilecektir. Dava süreci boyunca Biz Sağlık-Sen adına yapılacak olan tüm haber, açıklama ve basın yolu ile yapılacak bilgilendirmelere itibar edilmemesi hususunda siz değerli İzmir basınından özellikle hassasiyet göstermenizi rica ediyorum. Büyük bir üzüntü ile okuduğum ve basın yolu ile yapılan hakaretleri doğru bulmuyor, bu tür açıklamaların kurucu Genel Başkan olarak beni ve misyon vizyonda bu tür şeylere yer vermeyen Sendikamızı bağlamadığını belirtmek istiyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.