"Bizde Fetöcü metöcü olmaz!"

"Bizde Fetöcü metöcü olmaz!"

ZALİMLERE DERSİNİ VERDİK

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, partisinin İzmir İl Başkanlığında yapılan basın toplantısında Türkiye gündemini değerlendirdi. BBP İzmir İl Başkanı Erdem Öksüz, Alperen Ocakları İzmir İl Başkanı Taner Kayaoğlu ve parti il yönetiminin katıldığı toplantıda BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan, ne partilerinde ne de Alperen Ocaklarında FETÖ/PDY üyesi olmadığının altını çizerek, olası sızmalara karşı komisyon kurduklarını söyledi. 

Gündemi değerlendiren BBP genel Başkan Yardımcısı Gürhan, darbeye karşı ilk dakikalardan itibaren parti ve Alperen Ocakları olarak karşı çıktıklarını ifade etti. 

ZALİMLERE DERSİNİ VERDİK 

Gürhan sözlerini şöyle sürdürdü: 

''Bizim genlerimizde bağımsız olma duygusu, vesayet olmaması Türk milletinde olan ayrı bir özelliktir. Biz vesayet rejimlerine ve baskınlarına hep karşı olduğumuz için 15 Temmuz gecesi çok acı olaylarla karşılaştık. Türk milleti tarih birikiminden ve tecrübesine dayanarak darbecilere gerekli cezayı vermiş bulunuyor. Darbecilere verilen cezayı şu renk bu düşünce diye farklılaştırmamak lazımdır. Futbol takımı değerlendirmesi, renk mecrasıyla düşünmememiz gerekiyor. Renkler ve farklı düşünceler olabilir ama biz Türk milletiyiz, Türk milleti diyoruz. Türk milletinin duygularıyla hareket ediyoruz. Büyük Birlik partili arkadaşlarımız ve Alperenlerimiz darbenin gerçekleştiği ilk dakikalardan itibaren milletiyle el ele tankların üstlerine çıkmışlardır, Genelkurmay Başkanlığı binasına gitmişlerdir. Alperenler kısacası mermiye kafa atmışlardır, camiamızdan dolayı arkadaşlarımızı kutluyorum. Zalimlere karşı ders vermişlerdir. Buradan da herkesin ders alması gerekir.''  
 
Türkiye’nin bir an önce demokratikleşmesini sağlayacak kararların alınması gerektiğine dikkat çeken BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, anayasal değişikliğinin yapılması gerektiğini söyledi. 

Terör örgütlerine karşı gösterilen dirayetli duruşu desteklediklerini dile getiren Gürhan, ''Darbecilere karşı verilen cezaların, örgüt faaliyetlerine bağlı olarak tutuklanmış tutukluların terör örgütü ayırmaksızın gerekli cezaları verilerek cezalandırılmasını istiyoruz. Başta Pkk olmak üzere bölücü düşünce içerisinde olan, milletimizin içerisine fitne sokan ve vatanımızı parçalamayı düşünen bütün bölücü örgütleri lanetliyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakanın dirayetli duruşları neticesinde milleti de arkasına alarak terör örgütlerine ciddi bir ders verilmiştir. Ülkemizin Güneydoğu ve doğusunda yapılan, Suriye’de gerçekleştirilen ordumuzun askeri harekatlarını sonuna kadar destekliyoruz. Bütün bölücü örgütler ve teröristler temizlenene kadar biz devletimizin ve milletimizin arkasında duracağız'' dedi. 

OPERASYONLARA TAM DESTEK, MAĞDURİYET OLMASIN 

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''At izi, it izine karıştı'' söylemine dikkat çeken BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, 
‘’Ülkemizde birçok bölgesinde gerçekleştirilen Fetö örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda tespitlerimize göre mağdur kişilerde vardır. Bu mağdur vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi açısından hukuk sistemimizin daha dikkatli ve temiz bir zemin üzerine oturtturulması gerekir. TBMM tarafından Fetö ve diğer örgütlerin içerisinde bulunan faaliyetleri daha da daraltarak hareketsiz hale getirilmesi, incelenmesi gerekir'' diye konuştu. 

VATAN HAİNLERİ İDAM EDİLMELİ  

''Biz yıllardır idam cezasını istiyoruz ve söylüyoruz. Teröristlere ve elebaşlarına idam cezası gelsin derken de, bunun yanında da çocuklarımıza karşı işlenen cinayetlerin sebebi olan sapkın kişiler için de gelsin diyoruz. Bizim daha önce yapmış olduğumuz anketler ile ortaya çıkan milletimizin kararı %98.4 gibi rakamla ‘’ bizim idam istiyoruz ‘’ kararı olmuştur'' şeklinde konuşan BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, ''Korkmayacaksınız. Bizim Avrupa Birliği ile zaten bizim bir ilişkimiz yok. Avrupa birliği idama karşı bize bir takım kıstaslar getirir, ekonomik ambargolar koyarsa AB’nin her istediğini yapmak gibi egemenliğimizi onların eline vermek durumunda değiliz. Türkiye’nin onlara ihtiyacı yok. Biz idam cezasını çıkartabilecek güçte bir ülkeyiz'' diye konuştu. 

ÖĞRETMENLERİN YANINDA, FİNANSMANA DA MÜDAHALE EDİLSİN 

Terör son bulsun istiyorsanız, teröre karşı kararlı bir duruş sergilerseniz, terörü bitirme noktasında olursunuz. Biz partimiz olarak terör konusunda hassasız. Terörü bitirme kararlığına karşılık her zaman teröre karşı alınan kararları destekliyoruz'' diyen BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan sözlerine şöyle devam etti: 

‘’Fetö soruşturmasıyla hukukun işlerliğini takdir ediyoruz ama 14 bin Pkk’lı öğretmenin açığa alınması sürecinde belki bizlerin bilmediği 5 bin iş adamı var, belki de 20 bine yakın ticari faaliyet gösteren şirketleri var. Bu şirketlerinde mallarına el konulmalı, yasal işlemler yapılmalı, kayyum atanmalı, Pkk’ya finans sağlayan belediyeler tespit edilmelidir. Ben 3 yıla yakındır terör ile çözüm noktalarına bakın dediğim zaman, terörün finansman kaynakları noktasına dikkat çekmiştim. ‘ Teröre destek sağlayan finansman kaynaklarını önüne geçin. Çünkü hiçbirimizin güvenliği yok, yarın bir gün bunlar uçaksavar bile alır, daha da tehlikeli bir sürecin içerisinde girebiliriz’ demiştim. Nitekim bugün dediklerime gelindi. Biz yıllar önce ne diyorsak bugünde aynı şeyleri söylüyor, paylaşıyoruz. Şimdi hükümet ile terör konusunda aynı çizgiye geldik.'' 

BBP, SIZMALARA KARŞI KOMİSYON KURDU 

FETÖ/PDY soruşturmasında tutuklanan BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal'ın suçsuz olduğuna inandıklarını söyleyen Gürhan, "Bizde FETÖ'cü metöcü olmaz" dedi. 

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan sözlerini şöyle tamamladı: 
''Partimiz son dönemlerde bir takım iftiralara maruz kalıyor. Birçoğu sanal medya ortamına gerçekleşen haberlerdir. Ben buradan bir kez daha sesleniyorum. Bizim hem teşkilatımız hem de arkadaşlarımız içerisinde Fetö’cü olmaz. Fetö soruşturmasıyla birçok mağdur olan vatandaşlarımız dilekçeler yazıyor, bizlere dilekçeler geliyor. Genel merkezimizde bir komisyon kuruldu ve içerimize sızdırılmış ya da bilinçli bir şekilde Fetöcüler partimize sokulmuşsa gerekli işlemleri yapılarak partimizden defini yapıyoruz. Biz parti olarak terör örgütlerinin temizliğinin yanındayız. Hükümetin terör örgütleriyle ilgili çalışmalarını, askerimizin ve polisimizin operasyonlarını sonuna kadar desteklemekteyiz. 
 
Suriye’ye girilen kuzey noktalardan devletimizin menfaat ve çıkarları daha öteye bile olsa oraya da girilmesi noktasında Pkk ve pyd terör örgütlerinin elebaşlarıyla birlikte yok edilmesini istiyoruz. Fırat’ın doğusu ya da batısı diye bir şey yok. Terör örgütlerinin bulunduğu ve barındığı her yer temizlenmelidir. Komşularımızın samimiyetlerine riayet ederken ulusların toprak bütünlüğüne saygı göstererek korumak zorundayız.  Türk milleti, bin yıldır bu bölgeye barış ve huzur getirdi. Önümüzdeki bin yıldır da barış ve huzur getirecektir. İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül’ün Türk milletinin tarihi serüveninde yeni bir doğuş günü olması nedeniyle en derin mutluluğum ve sevgilerimle bayramımızı kutluyorum.'' 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.