“Bize İmkân verin İmkânsızı İsteyin”

“Bize İmkân verin İmkânsızı İsteyin”

Röportaj: Damla Balcı

 

Bugün sizlere Ardahan Bi’ Nefes Tiyatro Topluluğu kurucusu ve yönetmeni Metin Alan’ la Ardahan’da sergilenen tiyatro hakkında keyifli güzel bir röportaj gerçekleştirdik. Öncelikle “Metin Alan” kimdir?  Kendisinden dinleyelim.

C:\Users\Ersan\Desktop\Tiyatro Resimleri 2\DSC_0420.JPG

“1979 yılı Ardahan doğumluyum. Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Programcılığı mezunuyum. İstanbul Müjdat Gezen Tiyatrosunda drama eğitimi aldım. 2013 yılında Ardahan’ a kesin dönüş yaptım. Dursun Akçam Kültür Evinde ‘Yarınlara Geç Kalmadan’ isimli il oyunumu çıkardım.  Şuanda da kurucusu olduğum Bi’ Nefes Tiyatro Topluluğunda yönetmen olarak devam ediyorum. “

-Bi’ Nefes Tiyatro Topluluğu Nasıl ve Ne Zaman Kuruldu?

“Ardahan Görsel Sahne Sanatları Derneği Ardahan Orta Oyuncularından ayrılarak 7 Temmuz 2016 tarihinde Bi’ Nefes Tiyatro Topluluğunu kurduk.  Ekibimizle yeni oyunlarımızı çıkartmak için büyük bir titizlikle çalışıyoruz.”

-Bu Ekibi Kurmak Nasıl Geldi Aklınıza?

“Ardahan Orta Oyuncularından ayrıldıktan sonra Tiyatro sanatını Ardahan’ da yeni bir isimle icra etmek için bu ekibi kurduk. “

-Sizce Günümüz Tiyatrosuna Ardahan Halkının Bakışı Nasıl? Ardahan’da Tiyatroya İlgi Var mı?

“2013 yılından beri çıkardığımız oyunlarla halkın sevgisini ve ilgisini kazandık. İnsanların tiyatroya olan bilincini arttırarak 2014 yılında Devlet İstatistik Kurumu verilerine göre Doğu Anadolu Bölge Birincisi olduk. En yakın rakibimiz olan Van 100. Yıl Üniversitesini çıkardığı 25 oyunla üçe katlayarak 75 oyunla Bölge Birincisi olduk. 2014 yılında Ardahan’ ı Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasında temsil ettik.”

-Ardahan’ da sizler gibi kaç tane topluluk var ve bu topluluklara Valiliğin, Belediyenin ve Kültür Müdürlüğünün herhangi bir katkısı, desteği var mı?

“Ardahan’da şuan aktif olan tek tiyatro ekibiyiz. Ne bize ne de bugüne kadar var olan diğer topluluklara hiçbir şekilde destek sağlanmadı. Kostümümüzü ve dekorumuzu kendi imkânlarımızla yapıp Ardahan halkına en iyi şekilde sunmaya çalıştık. Ne tiyatro oyunlarımızda ne de gittiğimiz yarışmalarda ne Valilikten, ne Belediyeden, ne de Kültür Müdürlüğünden hiçbir şekilde destek alamadık.”

-Çocuk oyunu oynadınız mı?

“Evet oynadık.  ‘Meyve Bahçesi’ isimli çocuk oyununu defalarca Ardahan Merkezde Anaokulu ve İlkokullarına oynadık. Daha sonrasında köy okullarında gönüllü olarak oyunumuzu sergiledik.”

-Kurmuş Olduğunuz Bi’ Nefes Tiyatro Topluluğuyla Köy Okullarına tekrardan oyun sergilemeyi düşünüyor musunuz?

“Şuan hazırlamış olduğumuz yetişkin oyunundan sonra ilk etapta yapacağımız oyun çocuk oyunu ve bunu da Ardahan Merkez okullarında ve Köy okullarında sergilemeyi düşünüyoruz.”

-Amacınız Nedir?

“Sanat için sanat.”

-Parolanız Nedir?

“Bize imkân verin imkânsızı izleyin.”

-Ekibinize katılmak isteyenler size nasıl ulaşabilir?

Cans Organizasyon Ses Işık Sistemleri Müzik Evi satış mağazasında İl Tarım binası arkasında bize ulaşabilirler. Ayrıca Facebook sayfamızdan da bize ulaşmaları mümkün.  

FACEBOOK/ Bi’ Nefes Tiyatro Topluluğu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.