Bizim Dahiler'den ‘Akıl Oyunları ve Bilim Şenliği’

Bizim Dahiler'den ‘Akıl Oyunları ve Bilim Şenliği’

8-13 yaş aralığındaki 250 çocuk verilen eğitimler ışığında hazırladıkları birbirinden ilginç projeyle göz doldurdu.

Konak Belediyesi’nin iki yıldır başarıyla yürüttüğü ‘Bizim Dahiler’ projesinde yer alan öğrenciler yeteneklerini bu yıl ilki düzenlenen ‘Akıl Oyunları ve Bilim Şenliği’nde sergileme fırsatı buldu. 8-13 yaş aralığındaki 250 çocuk verilen eğitimler ışığında hazırladıkları birbirinden ilginç projeyle göz doldurdu.

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta ‘Her çocuk potansiyel bir dahidir’ düşüncesinden yola çıkarak hayata geçirilen ‘Bizim Dahiler’ projesi ikinci mezunlarını verdi. Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü bünyesinde yürütülen projeye katılan 250 öğrenci Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle hem mezuniyetlerini kutladı hem de bu yıl ilki düzenlenen ‘Akıl Oyunları ve Bilim Şenliği’nde yeteneklerini gösterme fırsatı buldu. Çocukların içlerindeki cevheri ortaya çıkartarak, onların yarınlar için faydalı birer birey olarak yetişmelerini hedefleyen projenin yılsonu etkinlikleri kapsamında düzenlenen şenlik birbirinden renkli görüntüye sahne oldu.

HEM YARIŞTILAR HEM EĞLENDİLER

Şenlik kapsamında düzenlenen ve oldukça çekişmeli geçen ‘Akıl Oyunları Yarışması’nda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Yarışmada Hamza Turay birinci olurken, Ceren Yavuz ve Nurgül Bellek ikinciliği paylaştı, Umut Biricik ise üçüncü oldu. Mansiyon ödüllerini İkbal Çevik, Halime Kaymaz, Orhan Tutal, Abdülkadir Tutal, Berfin Ocak ve Begüm Albayrak kazandı. ‘Bilimsel Proje Yarışması’nda da Enes Çömlekçi birinci olurken, Orhan Melih Yıldız ikinci, Muhammed Mustafa Durmaz ise üçüncü oldu. Yarışmanın Jüri Özel Ödülü’nü Hüseyin Uğur Kazan ve Kürşat Çınar Ekinci kazandı.  ‘Akıl Oyunları Yarışması’nda ödüllerini alan çocukların mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

SANATTA DA DAHİLER

Şenlikte yarışmaların yanı sıra öğrencilerin hazırladığı ‘Tarihteki Bilimsel Buluşlar’ başlıklı sunumu da ilgiyle izlendi. Ayrıca ‘Öğrenci Deneyleri’ adlı bölüm de büyük beğeni topladı. Yine Bizim Dahiler’in hazırladığı ‘Boyut Uzay ve Zaman’ sunumuyla devam eden şenlik, bilimsel olduğu kadar sanatsal gösterilere de ev sahipliği yaptı. Ballıkuyu Semt Merkezi’nde eğitim alan Suriyeli mülteci çocuklar Meo, Heva ve İman Sahra  ‘Atatürk Çocukları’ adlı şiiri okurken, Gültepe Semt Merkezi’nde eğitim alan Ercin Taydaş ise ‘Mustafa Kemaller Tükenmez’ şiirini seslendirdi. Şiir dinletisinden sonra öğrencilerin vals gösterisi sahnelendi. Düzenlenen gösteriler sayesinde Bizim Dahiler bilimde olduğu kadar sanatta da yetenekli olduklarını gözler önüne sermiş oldu. Şenliğin kapanışı bütün öğrencilerin ve eğitmenlerin sahnede hep birlikte seslendirdiği ‘Hayat Bayram Olsa’ şarkısıyla yapıldı.

İKİ YILDA BAŞARISINI KANITLADI

Konak Belediyesi’nin İsmetpaşa, Ballıkuyu, Basmane, Agora, Gültepe ve Mersinli Semt Merkezleri’nde uygulanan Bizim Dahiler Projesi bu yıl 8-13 yaş grubu aralığında 250 çocuğu ağırladı. 8 ay süren programda öğrenciler 10’ar kişilik 25 grup halinde uzman akademisyenlerden haftada bir saat eğitim aldı. Beyin jimnastiği yaparak potansiyellerini ortaya koyan çocuklar, kötü alışkanlık ve davranışlardan da uzak kalarak gelecek için umut verdiler. Eğitimler sayesinde düşünme yeteneklerini geliştiren öğrenciler, kurs sonunda kendilerini daha iyi ifade edebilir hale de geldi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.