BlackBerry'de bedava dönemi başladı

BlackBerry'de bedava dönemi başladı

BlackBerry, ücretli uygulamalara kısıtlama ya da durdurma getireceğini açıkladıktan sonra uygulamaya koydu.

BlackBerry, ücretli sunulan uygulamaları havuzdan çıkarttı. Firma aldığı kararla bugün itibariyle kullanıcılarına sunulan BlackBerry World havuzuna ücretli uygulamaları almayacak.

İstenilen tüm uygulamalar

BlackBerry, 1 Nisan itibariyle ABD'nin birçok bölgesinde, var olan ödeme mekanizmaları artık mağazada çalışmıyor. Android uygulamalarından alışık olduğumuz gibi uygulama içi ücretli ekstralar sunabilecek ancak hiç bir şekilde ücretli uygulama mağaza içerisinde yer alamayacak.

İşin uygulama geliştiricileri için karlı olan tarafı ise geliştiriciler mağazaya katılım adına markaya para ödemesi yapmayacaklar. Ek olarak hiç bir kar ortaklığı yapılmayacağı için eskiden ücretli olan uygulamalar da havuzdan silinmeyecek.

Keyone sürümünün devamı gelecek

BlackBerry kullanıcılarını sevindirecek bir diğer haber ise iki yeni BlackBerry Keyone  modelinin gelecek olması. BlackBerry 10'un yetersiz gelmesi üzerine Blackberry, yeni opsiyonlar üzerinde çalıştığını doğrulayarak, 'her an kapınızda olabilir' açıklamasında bulundu. Pazarda hızla değer kaybeden, bir zamanların en başarılı firmalarından BlackBerry’nin bu hamlesi onu yeniden eski günlerine kavuşturacak mı bilinmese de sonunda sektöre bu şekilde uyum sağlama çabaları, tekrardan bir yükselişe geçmesine sebebiyet verebilir.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.