Blanchett'ten Gazze çağrısı

Blanchett'ten Gazze çağrısı

Oscar ödüllü oyuncu Cate Blanchett, Avrupa Parlamentosu'nda (AP), Birleşmiş Milletler (BM) yetkililerince İsrail saldırısı altındaki Gazze'de ateşkes için yapılan çağrıyı tekrarladı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin İyi Niyet Elçisi Cate Blanchett, Brüksel'deki AP Genel Kurulunun açılışında konuştu.

Blanchett, "Ben Suriyeli, Ukraynalı, Yemenli, Afgan, Güney Sudanlı, İsrailli, Filistinli veya siyasetçi değilim. Hatta uzman da değilim. Ancak ben şahidim. Dünya genelinde mültecileri ziyaret ederken savaşın insan hayatına olan etkilerine, şiddete, zulümlere şahit oldum." dedi.

cate-blanchett.jpg

NTV'nin aktardığına göre, İsrail ve Gazze'de son birkaç haftadır devam eden şiddeti korku içinde izlediklerini belirten Avustralyalı oyuncu, "Çatışma, binlerce masum kişinin canına mal oldu ve mal olmaya devam ediyor. Bu hafta BM Mülteciler Yüksek Komiseri, diğer birçok insani kuruluşla birlikte acil insani ateşkes ve rehin tutulan sivillerin acilen serbest bırakılması çağrısında bulundu." diye konuştu.

Cate Blanchett'in bu sözleri Avrupa Parlamentosu Genel Kurulundaki milletvekillerinden alkış aldı.

AVRUPALI MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI

Gazze'deki olup bitenler haberlerde yer alırken dünyanın birçok yerinde başka şiddet olayları meydana geldiğini hatırlatan Blanchett; Ukrayna, Sudan, Etiyopya, Afganistan, Sahel bölgesi gibi birçok yerde çatışmaların ve şiddetin sürdüğünü, her seferinde masumların hayatını kaybettiğini, evinden olduğunu söyledi.

Blanchett, sınırlarına duvarlar örmek yerine evlerini terk etmek zorunda kalan sığınmacılara yardım etmeleri çağrısında bulunduğu AB ülkelerinden, insani yardımlar ile Avrupa ülkelerine yasal ve güvenli gelişler için çabalarını artırmalarını istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.