BM Sekreteri: İklim cehennemine gidiyoruz

BM Sekreteri: İklim cehennemine gidiyoruz

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, COP27 toplantısında "Emisyonları azaltmak için şimdi birlikte çalışın veya gelecek nesilleri iklim felaketine mahkum edin" dedi.

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27’nci Taraflar Konferansı (COP27) Mısır’da başladı. Zirveye 190 ülkeden katılım bekleniyor. 100’den fazla da ülke liderinin geleceği tahmin ediliyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Pazartesi günü Mısır’daki COP27 zirvesinin başlangıç toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Guterres, Şarm El-Şeyh’te toplanan delegelere, "İnsanlığın bir seçeneği var: işbirliği yap ya da yok ol. En büyük iki ekonomi olan ABD ve Çin, bu anlaşmayı gerçeğe dönüştürmek için çabalara katılmak konusunda özel bir sorumluluğa sahip. Seragazı emisyonları artmaya devam ediyor. Küresel sıcaklıklar yükselmeye devam ediyor. Gezegenimiz, iklim kaosunu geri döndürülemez hale getirecek dönüm noktalarına hızla yaklaşıyor. Ayağımız gaz pedalında iklim cehennemine giden bir otoyoldayız" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.