BODER Başkanı Dengiz'den yangın açıklaması

BODER Başkanı Dengiz'den yangın açıklaması

Bodrum Turistik İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz orman yangınları hakkında açıklamada bulundu.

Dengiz, yaşanan yangın nedeniyle tüm yetkililer, yerel yöneticiler, oteller ve turizm sektörü olarak aksiyon alıp bölgenin karadan ve denizden tahliyesini tüm ilgili ve gönüllü birimlerle organize ettiklerini ifade etti.

Dengiz, Bodrum Güvercinlik Mahallesi’nde 29 Temmuzda başlayan ve bölgedeki turizm faaliyeti sürdüren oteller ile vatandaş ve turistlere kabusu yaşatan orman yangınının akşam saatleri itibarıyla kontrol altına alındığını belirtti.

0-2.jpg

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Yaşanan yangının yaralarının sarılması için çalışmalara devam edeceklerini kaydeden Başkan Dengiz, “Güvercinlik yangınında, Bodrum Turizm Sektörü olarak hızlı aksiyon alıp insan hayatını korumaya çalışan önlemler aldık, organize olduk, çalıştık. Tüm yetkililer, yerel yöneticiler, otellerimiz ve turizm sektörü adeta bir oldu ve hemen aksiyon alıp bölgenin karadan ve denizden tahliyesini tüm ilgili ve gönüllü birimlerle organize etti. Otellerimizden gelen gıda desteği ile bölgede gönüllü çalışan vatandaşlarımıza hızlıca destek sağladık. İnsan kaybı olmaması bir nebze durumu hafifletse de, tabiat, doğal ve ekolojik hayat kaybı, onlarca canlı kaybı ve tüm bu düzeni koruyamamış olmak acı verici, üzücü, kahredici. Umuyoruz ki, en kısa sürede Bodrum ve ülkemizdeki tüm yangın afet bölgelerinde gerekli önlemler hızlıca alınır ve yaşamımız süresince bize tüm güzellik ve nimetini sunan doğa eski halini kazanır” diye konuştu.

BODRUM'DA TURİZM ORMANI OLMALI

BODER ve turizm sektörü paydaşları olarak, bu üzücü olayların tekrarlanmaması ve bölgenin

Turizm Ormanı olarak değerlendirilmesi için harekete geçeceklerini de vurgulayan Başkanı Ömer Faruk Dengiz, sözlerini şöyle sürdürdü: Yaşanan bu afetin sorumlularının bulunması için gerekli temaslarda bulunarak, yangın afetini geçiren tüm bölgede yeniden bir Turizm Ormanı yapılması için gerekli girişimlerde bulunacağız. Tekrardan emekleri için tüm paydaşlara, İtfaiye ekiplerine, Orman Genel Müdürlüğüne, AFAD’a, Kaymakamlığımıza, Belediye ekiplerimize teşekkür eder, tüm halkımıza ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi, yaşanan insani ve doğal kayıplardan ötürü en derin üzüntümüzü iletiyoruz”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.