Bodrum Oda Orkestrası, binlerce kişiyi coşturdu

Bodrum Oda Orkestrası, binlerce kişiyi coşturdu

29 Ekim akşamı Turgutreis Atatürk meydanında Cumhuriyet konseri veren Bodrum Oda Orkestrasını binlerce kişi izledi.İki saat süren konseri Turgutreisliler ayakta alkışladı ve bu tür konserlerin daha sık olmasını istediler.

Turgutreis’li sanatçı Numan Pekdemir’in sanat koordinatörlüğünde ve Turgutreis Mahalle Meclisi’nin ev sahipliğinde düzenlenen konser halkın büyük ilgisiyle karşılaştı.Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü,Muğla Büyükşehir Belediyesi,Bodrum Belediyesi ve sponsorlar desteği ile gerçekleştirilen konserde Tobav korosu da yer aldı.


Atatürk,ve şehitler için saygı duruşundan sonra İstiklal marşı halkın katılımıyla söylendi.Orkestrayı Nesrin Bayramoğulları yönetti. Altuğ Dilmaç solist,koro şefi Nural Altar konzertmeister olarak da Sema Korkut görev aldı.Memleketim şarkısını Altuğ Dilmaç Turgutreis’ li Gülsen Karatoprak’ı sahneye davet ederek birlikte söylediler.
Konser programında Klasik batı müziğinin en güzel örneklerinin yanında marşların da olması halkı coşturdu.Konserde dağıtılan el broşürlerinde marşların sözlerinin  yazılması kolaylık sağladı ve altı bin civarındaki topluluk orkestra ile birlikte söyledi.


Konser öncesi kısa birer konuşma yapan Numan Pekdemir ve Turgutreis Mahalle Meclisi başkanı Nergiz Karatoprak Cumhuriyetin kazanımlarını ve Turgutreisli olarak da bu konseri Turgutreis de düzenlemekten çok mutlu olduklarını ifade ederek konsere destek verenlere, sanatçılara ve Turgutreislilere teşekkür ettiler.
Orkestra 10.yıl marşını konser sonu iki kere tekrar etti.Turgutreisliler geç saatlere kadar alanda kalarak Cumhuriyetin kuruluşunu kutladılar.Sanatçılar da bu konserden duydukları memnuniyeti ifade ederek konser organizasyonunun mükemmel olduğunu ifade ettiler.    

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.