BODRUM ODA ORKESTRASINDAN 10.YIL KONSERİ

BODRUM ODA ORKESTRASINDAN 10.YIL KONSERİ

Bodrum Oda Orkestrası, kuruluşunun 10.yılında Bodrum Antik Tiyatro’da vereceği konserde Bodrumlu sanatseverlerle buluşacak.

Numan Pekdemir’in Sanat Koordinatörlüğündeki konseri İtalyan orkestra şefi Antonio Pirolli yönetecek.Üç Tenor olarak müzik dünyamızda yer almış olan Opera sanatçılarımız Şenol Talınlı,Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar bu konserde solist olarak yer alacaklar. Konzertmeister ise Sema Korkut.


8 Eylül Cumartesi akşamı Bodrum Antik Tiyatrodaki konser saat: 21.00.de başlayacak. 


Konser programında Klasik müzik dünyasından G.Rossini, G.Bizet,P.I.Çaykovski, J.Brahms, R.Strauss,A.Hopkins gibi bestecilerin eserlerinin yanında Napolitenlerden ve Türkülerimizden seçme örnekler de olacak.Konser; Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün katkıları,Bodrum Belediyesi ve anasponsor olarak Bantboru’nun ve diğer sponsorların destekleriyle gerçekleşiyor.


Konser halka açık ve ücretsizdir.Bodrumlu sanatseverler herhangi bir ücret ödemeden bu konseri izleyeceklerdir.İzleyicilerin saat 20.45 de yerlerini almaları rica olunur.


2008 yılında; aynı zamanda Bodrum / Turgutreis’li olan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası emekli sanatçılarından Numan Pekdemir’in Sanat Koordinatörlüğünde çalışmalarına başlayan Bodrum Oda Orkestrası bu güne kadar değişik kentlerde pek çok konser vermiş, aldığı bir davet üzerine 2012 yılında Güney Kore de 7 konser turnesine katılmıştır.


Bodrum Oda Orkestrası, genelde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası bünyesindeki sanatçılar ile bazı genç sanatçıların da bir araya gelerek oluşturdukları bir topluluk olup amaçları gelecekte Bodrum da kurulması beklenen ve arzu edilen BODRUM DEVLET SENFONİ ORKESTRASININ da temelini oluşturmaktır.Bodrum Oda Orkestrası’nın çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce de desteklenmektedir.

Konserle ilgili Bodrum Oda Orkestrası Sanat Koordinatörü Numan Pekdemir’in görüşleri:
 

‘’Bu yıl, Bodrum da ilk konserini 2008 senesinde veren Bodrum Oda Orkestrası’nın 10.kuruluş yıldönümü.Biz de kuruluş yıldönümümüzde değişik etkinliklerle 10.yılımızı sanatçılarımızla ve sanatseverlerle kutluyoruz.Bu anlamda ilk konserimizi 7 Temmuz da Turgutreis D-Marin de verdik.Bundan sonra birkaç konserimiz daha olabilir. 
Konser, tüm etkinliklerde uyguladığımız gibi ücretsiz olup halkımıza açıktır. Amacımız halkımıza bu güzel etkinliği ücretsiz olarak sunarak,olanakları kısıtlı olan sanatseverlerin de bu konseri izleyebilmelerini sağlamaktır.Özellikle.Bodrum Yarımadasında oturan ve belki de hayatında hiç klasik müzik konserine gitmemiş hemşerilerimi konsere bekliyorum.Katılımlarını bekliyoruz. Bilmemiz gereklidirki sanata yapılan yatırım insana yapılan bir yatırımdır.Ben Bodrumluyum.Atalarım ünlü denizci Turgut Reis’in soyuna kadar dayanır. Beni bu memleket yetiştirdi buranın denizinde,ovasında,dağında yaşadım.Burada nefes alıp veriyorum,buranın suyunu içiyorum o halde bir borcum var memleketimin insanına ve onu ödeme gayreti içindeyim.Doğaldır ki özellikle doğduğum kent Bodrum da  bu konserleri yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum.Bu etkinlikleri destek olmadan yapmak kolay değil.Konserin gerçekleşmesinde destekleri için Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne, Bodrum Belediyesine, değerli sponsorlarımıza,değerli sanatçılarımıza ve tabiiki konserlerde bizleri yalnız bırakmayacak hemşerilerime teşekkürlerimi sunuyorum.’’ 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.