Bodrum Oda Orkestrası'ndan muhteşem konser

Bodrum Oda Orkestrası'ndan muhteşem konser

Bodrum Oda Orkestrasının iki saat süren Bodrum Antik Tiyatrodaki konserini çok sayıda seyirci izledi.

Bodrum Oda Orkestrasının kuruluşunun onuncu yıl konseri Cumartesi akşamı Bodrum Antik Tiyatroda gerçekleştirildi.İtalyan Şef Antonio Pirolli yönetimindeki orkestra Üç Tenor olarak yurt içi ve yurt dışında çok sayıda konser veren ve övgü ile bahsedilen Şenol Talınlı,Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar’a eşlik etti.Napolitenlerden Türkülere kadar pek çok eserin yer aldığı konseri çok sayıda yabancı da takip etti.

Orkestranın Sanat Koordinatörü Numan Pekdemir konser öncesi yaptığı konuşmada;şimdiye kadar destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne,Bodrum Belediyesine, destek veren sponsorlara,kişi kurum ve kuruluşlara ve şimdiye kadar konserlere katılan tüm sanatçılara teşekkür etti. Ancak Bodrumun önemli bir Turizm merkezi olmasının yanında artık bu kentte de Devletin açacağı ve adının da Bodrum Devlet Senfoni Orkestrası olması gerektiği bir sanat kurumunun var olmasını tüm Bodrumlular olarak beklediklerini ifade etti ve bu konuşması izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Konser programında Rossini,Çaykovski,Hopkins,Brahms ve Bizet gibi bestecilerin orkestra eserlerinin yanında solistlerin söyledikleri O sole mio,Granada ve bizden de Çökertme,Ah bir ataş ver,İzmirin Kavakları,Yeni Biteyi ve Batum gibi parçalar da yer aldı. Bazı parçalar seyircilerle birlikte söylendi.Konser sonu İzleyicilerin dakikalarca ayakta alkışlamaları ve Onuncu Yıl Marşını söylemek istemeleri üzerine konser Çökertme ve Onuncu Yıl Marşı ile sona erdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.