Boğaz ağrısı ve şişliğini hemen geçiriyor!

Boğaz ağrısı ve şişliğini hemen geçiriyor!

Kışın herkes boğaz ağrısından yakınıyor ancak sadece 2 malzemeyle kurtulabilirsiniz.

Hava değişimleri ve ısınıp soğuyan havalar soğuk algınlığına davetiye çıkarıyor. Soğuk algınlığı geçirildiği hissedildiği anda hemen ilaca başvuruluyor. Ancak soğuk algınlığını daha rahat atlatmak için kanıtlanmış bazı yöntemlerin olduğunu belirten Johns Hopkins Üniversitesi kardiyoloji uzmanlarından Dr. Seth Martin, soğuk algınlığında yapılması ve kaçınılması gerekenler hakkında önemli bilgiler verdi.
 

Tuzlu su ile gargara yapın

Bir bardak sıcak suya yaklaşık 1 çay kaşığı tuz karıştırıp tuzlu su gargarası yapılmalı. Tuzlu su boğaz ağrısını ve şişkinliğini azaltmaya yardımcı olabilir.
 

Havayı nemlendirin

Soğuk hava, sıcak havadan daha az nem tutar. Kuru burun delikleri virüslere daha yatkındır ve eğer kişi zaten hastaysa, kuru hava boğaz ağrısını kötüleştirebilir. Hava nemlendirici bir ürün kullanılabilir.

Eğer yoksa özellikle ısı kaynağının yakınına, derin olmayan bir kâse su da bırakılabilir. Su buharlaştıkça, odayı yavaş yavaş nemlendirecektir.
 

Dinlenin 

Dinlenmek, vücudun bağışıklık sisteminin gücünü yeniden toplama zamanıdır. Bunu yapmanın en iyi yolu da dinlenme ve uykudur. Geceleri 8 ila 10 saat arasında uyunduğundan emin olunmalı. Bu aynı zamanda, iki ila üç gün boyunca yorucu egzersizlere mola vermek için mükemmel bir şanstır.
 

Kaçınmanız gerekenler 

Antibiyotikler: Virüsleri değil, bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmek için tasarlanmıştır.
 

C vitamini: 
 

Soğuk algınlığının ilk belirtisinde, birçok kişi C vitaminine yönelir. Ancak C vitamininin, soğuk algınlığı virüsü üzerinde bir etkisi olduğuna dair çok az kanıt var. Bazı araştırmalar düzenli C vitamini alımının soğuk algınlığı belirtilerinin süresini azaltmaya yardımcı olabileceğini ileri sürse de soğuk algınlığı belirtileri görüldükten sonra alındığında herhangi bir etki yaratmaz.
 

Tütün mamulleri:

Tütün mamulleri kullanmak ve dumanına maruz kalmak burnu, boğazı ve akciğerleri daha da tahriş edebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.