Boko Haram Dünyanın Düz Olmadığını Söyleyenleri Öldürüyor

Boko Haram Dünyanın Düz Olmadığını Söyleyenleri Öldürüyor

Radikal İslamcı Boko Haram, dünyanın düz olmadığını öğreten coğrafya öğretmenlerini hedef alarak öldürmeye başladı.

Nijerya'da faaliyet halinde olan aşırı İslamcı Boko Haram terör örgütü dünyanın düz olduğuna inanarak, dünyanın yuvarlak olduğunu söyleyen kişileri öldürüyor. Özellikle okullarda çalışan coğrafya öğretmenlerini hedef alan terör örgütü bir çok öğretmeni katletti.

Terör örgütünün coğrafya öğretmenlerini hedef almaya başlamasıyla beraber coğrafya öğretmenliği Nijerya'nın en tehlikeli mesleklerinden biri haline geldi. İlk sırada örgütün hala hedefinde oturan siyasetçiler koruyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü yayınladığı bir rapor ile Radikal İslamcı örgütün, coğrafya öğretmenlerini hedef sıralarında üstlere taşıdığını gösterdi. Aynı raporda yer alan bilgilere göre 2009 yılından günümüze kadar 600 okul personeli katledildi, 19 bin eğitim personeli ise tehdit ve saldırılardan dolayı istifa etti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından raporun yayınladığı günün, Nijerja'nın Çibok bölgesinden 2 yıl önce200'ün üzerinde kızı kaçırıldığı güne denk getirilmesi dikkat çekti

Boko Haram aynı zamanda batılı eğitim haram anlamına geliyor, 2009 yılında Nijerya Polisi tarafından öldürülen örgüt lideri Muhammed Yusuf, BBC'ye verdiği röportajda batıda verilen eğitimlerin haram olduğunu söyleyerek, yağmuru Allah'ın yağdırdığına inandıklarını söylemişti.

Kamerun ve Nijerya askerleri 1274 rehineyi kurtardı

Nijerya'da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen rehine kurtarma operasyonunda Kamerun ve Nijerya askerleri ortaklaşa hareket ederek, örgütün rehit tuttuğu 1274 kişiyi kurtardı. Nijerya ordu sözcüsü Sani Usman, Borno Eyaleti çevresi sınır köylerinde tutulan rehinelerin kurtarılması esnasında 22 örgüt militanının öldürüldüğünü ve 3 kıdemli komutanın canlı olarak ele geçirildiğini açıkladı. 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.