Bölünmez Çankırı, galerici esnafın heyecanını paylaştı

Bölünmez Çankırı, galerici esnafın heyecanını paylaştı

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı yetki belgesi törenine katıldı.

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliğin “İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapılan işletmelerde aranan şartlar” bölümünün ihtiyaca yönelik düzenlenmesi İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ve İzmir Oto Galericileri Sanayi Sitesi Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (OTOKENT) Başkanı Fevzi Demir’in Ankara’daki temasları sonrası nihayete kavuştu. Konu ile ilgili, T.C. Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından OTOKENT adına gönderilen yazıda, OTOKENT’te faaliyet gösteren işletmelerin İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti ile ilgili yetki belgesi almaları konusunda yeni düzenlemeler gerçekleştirildiği yazıldı.

Yetki belgesi törenine katılan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, ‘‘Esnaflarımızın hakkını her platformda savunmaya devam edeceğiz’’ dedi.

İzmir OTOKENT’te düzenlenen ‘Yetki Belgesi Töreni’ne AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'nın yanı sıra Buca Kaymakamı Faik Arıcan, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, İzmir İl Ticaret Müdürü Şahin Ersü, İzmir OTOKENT Başkanı Fevzi Demir, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Poyraz, Galericiler Odası Başkanı Zafer Dursun katıldı.

YETKİ BELGESİ OLMAYAN ARTIK GALERİCİLİK YAPAMAYACAK

Yetki belgesi sayesinde mesleğin ve esnafımızın itibarının artacağını ifade eden Bölünmez Çankırı, “Aslında bu düzenleme yapılmış sadece yayınlanması kalmıştı. Zira noterlere yeni süreçle ilgili bilgi de verilmişti. Bundan sonra yetki belgesi olmayanlar, esnaflığı bırakın araba bile satamayacak. Bu durum tabi devletin vergi kaçağını önlemesi açısından son derece önem taşıyor. Bunun yanında yeni süreçle birlikte galerici, esnaf, tacir ve sanatkarların dolandırıcı gibi görülmesinin de önüne geçilecek. Çünkü bu tasarı mesleğe itibar kazandıracak. Bundan sonra esnaflar ve mekanları tamamen belli olacak. Yönetmelik son derece mutluluk verici. Başta Ticaret Bakanımız Sn. Ruhsar Pekcan Hanımefendi olmak üzere Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürümüz Sn. Adnan Yankın’a, ilgili yönetmelikteki bu düzenlemenin yapılmasına vermiş olduğu katkılardan ötürü tüm galerici esnafı adına teşekkürlerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.