Bomba Yüklü Araç Son Dakika Engellendi

Bomba Yüklü Araç Son Dakika Engellendi

O ilde bomba yüklü araçla yapılması planlanan saldırı son dakika engellendi.

Mardin'e bağlı Artuklu ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyon çerçevsinde 15 kişi gözaltına alındı. Operasyonda gözaltına alınanların bomba yüklü araçla saldırı düzenleyecekleri öğrenildi. 15 kişinin gözaltına alınmasıyla bomba yüklü araçla düzenlenecek saldırının önüne geçilirken gözaltına alınanlar arasında Artuklu Belediyesi Belediye Encümeni'nin de olduğu öğrenildi.

Polis tarafından başarılı bir şekilde düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alınırken, polisin kendisine gelen bir ihbar sonucu harekete geçtiği öğrenildi. Terör örgütü PKK'nın yapacağı bir operasyona dair ihbar alan polis ekipleri  harekete geçerek araların Ömerli Demokratik Bölgeler Partisi eş başkanı A. A., Artuklu Belediye Encümeni M. A. A.'nın da olduğu 15 kişi gözaltına alarak karakola götürdü. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda bölücü terör örgütü PKK'ya ait çok sayıda örgüt dokümanı da ele geçirildi. 

21 bin liraya kamyonet almış

Gözaltına alınan şüphelilerin karakoldaki işlemleri devam ederken şüphelilerden birinin 21 bin lira vererek bombalı saldırıda kullanmak üzere bir kamyonet satın aldığı ve bir diğer şahsın da bombalı araçla intihar eylemi düzenlemek için keşif yaptığı öğrenildi. 

Şüpheliler arasından bulunan bir kadının ise bir başka şüpheli üzerinden alacağı minibüse bomba yükleyerek il merkezinde bombalı saldırı düzenleyeceği ve bombalı araçlarla düzenlenecek saldırıların 14-15 Ağustos tarihlerinde gerçekleştireceği öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.