Bombalı Araçla Saldırı: Evler Yıkıldı Şehitler Var

Bombalı Araçla Saldırı: Evler Yıkıldı Şehitler Var

Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Cevizli Köyü'nde jandarma karakoluna bombalı saldırı düzenlendi. Karakol ve çevredeki evler yıkılırken 3 şehit 20 yaralı var

Teröristler karakola önce bomba yüklü araçla saldırı düzenledi arkasından uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerler teröristler tarafından ateşe anında karşılık verirken bir yandan da bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıdan dolayı çıkan yangını söndürmeye çalıştılar. 

Bölgeden gelen ilk bilgiler doğrultusunda saat 13.00 civarında gerçekleştirilen saldırıda 2 asker ve bir kadın hayatını kaybederken aralarında çok sayıda sivilin de olduğu 20 kişi yaralandı. Yaralılar bölgeye gönderilen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Patlama etkisiyle evler de yıkıldı

Patlamayla beraber karakol binasının yanı sıra bölgede bulunan birçok ev de yıkıldı. Bölgeye gelen AFAD ekipleri yıkılan evler arasında arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Mardin Valiliği konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"9 Temmuz 2016 Cumartesi günü saat 12.45 sıralarında Cevizlik Jandarma Karakolu’na bölücü terör örgütü mensuplarınca bombalı araçla saldırı yapılmıştır. Menfur saldırı sonucunda 2 askerimiz şehit olmuş 1 kadın vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ayrıca 3’ü ağır olmak üzere toplam 7 yaralımız süratle hastaneye intikal ettirilmiştir. Tedavileri ise halen devam etmektedir. Olay sonrasında güvenlik güçlerimiz saldırıyı gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensuplarını yakalamak için operasyon başlatmıştır. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.