Bombalı Araçlı Saldırıda 48 Yaralı

Bombalı Araçlı Saldırıda 48 Yaralı

Van'da düzenlenen bombalı saldırıda 48 kişi yaralandı...

Van'ın Beşyol Mevkii'nde AK Parti İl Başkanlığı ve Van Valiliği arasında kalan bölgede iş yerlerinin olduğu sürekli yoğunluk yaşanan bölgede bombalı araçlı saldırıda 48 kişi yaralandı.

Valiliğe 200 metre mesafede park edilmiş bir aracın patlatılmasıyla büyük bir patlama yaşndı. Patlamada 48 kişi yaralanırken olay yerine çok sayıda ambulans ve güvenlik gücü sevk edildi. TOMAlar olay yerine gelerek yangınları söndürdü. Yaralanların 2'si polisken 48 kişi yaralandı. 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan valilik "Saat 10.50'de park edilen bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu 46'sı sivil, 2'si polis 48 kişi yaralandı." açıklamasını yaparken, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda şu ifadeleri kullandı:


"Bir aracın partilerinin il binasının bulunduğu sokağa girdiğini, teröristin beton bariyerlerin bulunduğu noktayı aşamayacağını anlayınca patlamayı gerçekleştirdiğini söyledi.


Belediyelere yapılan atamalardan sonra tehditler aldıklarını belirten Zahir Soğanda, "Bayramın ilk günü olduğu için parti binamızda kalabalığın toplanacağı düşüncesiyle böyle bir vahşice bir eylem planlanmıştır. Bu olayı şiddetle, nefretle kınıyoruz. Zaten kayyumların atanmasıyla birlikte tehditler alıyorduk. Son olarak da zaten bu eylem yapıldı. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu bölgede demokratik siyaset yapmanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha gördük. Ama bunlar başaramayacak. Bizi yıldıramayacaklar. Biz yolumuza devam edeceğiz" 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.