BonVivant Dostları, sergide bir araya geldi

BonVivant Dostları, sergide bir araya geldi

İzmirli Sanatçı Cavit Atmaca’nın 1955 yılından 2015 yılına kadar ürettiği eserlerinden bir seçki olan “Evvel Zaman İzinde” sergisi, “İlham Veren Buluşma Noktası” BonVivant’da sanat tutkunlarını bekliyor.

“İlham Veren Buluşma Noktası” BonVivant’ın düzenlediği sergi önemli isimlerin katılımıyla açıldı. Sergi ‘Kıyıdakiler’, ‘Kent İzi’, ‘Toprağın Rengi’ ve ‘Ten’ isimli dört bölümden oluşuyor. Koleksiyon sahibi Benian Atmaca’nın ve BonVivant’ın katkılarıyla sanatseverlerin beğenisine sunulan sergi 15 Nisan 2022 tarihine kadar devam edecek.

genel-2.jpg

2016 yılında kaybettiğimiz İzmirli Sanatçı Cavit Atmaca’nın "Evvel Zaman İzinde" sergisi, İzmir'in kent belleğini, günlük yaşamını ve sosyal hayatını pastoral bir duyarlılıkla ve usta fırçasıyla günümüze taşıyan Atmaca’nın eserlerini barındırıyor. Sergi, BonVivant’ın tarihi atmosferiyle İzmir’e dair kültürel birikimi ve sosyal hayatı yaşatmayı ve hatırlatmayı hedefliyor.

11.jpg

“Evvel Zaman İzinde” Cavit Atmaca sergisi, Kıyıdakiler bölümü; İzmir ve çevresindeki kıyıları ve kıyılardaki yaşamı mercek altına alırken, Toprağın Rengi bölümü; Atmaca’nın Anadolu’da geçen zamanını, Kent İzi bölümü; İzmir ve İzmir’e dair kentsel anlatıları görsel hafızaları canlı tutmamızı sağlayan görsel bir miras bırakıyor.

genel.jpg

Ten bölümü ise Atmaca’nın figüre bakış açısını derinlemesine inceleme fırsatı sunuyor. Sergilenen 100 ‘e yakın eser 1955 ile 1963 gençlik dönemi, 1963 ile 1980 arası İzmir ve Kütahya dönemi, 1980 ile 2015 arasında yine İzmir’e odaklanıyor. Sanatçının her dönemine ait izleri görüp inceleyebileceğiniz koleksiyondan oluşuyor.

genel-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.