BonVivant’ta Sanat Günleri Devam Ediyor

BonVivant’ta Sanat Günleri Devam Ediyor

Alsancak’ın sosyal hayatına kazandırılan “BonVivant”, hayatın her anından keyif alan, iyi ve kaliteli yaşamayı seven misafirlerini sanat ve tarih ile buluşturmaya devam ediyor. Eserler ve Hikayeleri söyleşilerinin Mayıs ayı konuğu Vincent Van Gogh olacak.

Restorasyon çalışmaları tamamlanarak İzmir’in kalbi Alsancak'ta 100 yılı aşkın bir geçmişe sahip komşu iki Rum evinin restore edilmesiyle hayat bulan BonVivant, ilham veren buluşmalara ve birbirinden keyifli anlara ev sahipliği yapıyor. “Eserler ve Hikayeleri” söyleşilerimizin bu ay ki konuğu Rönesans Dönemi ressamı Sandro Botticelli’nin “Venüs’ ün Doğuşu” adlı eseriydi. Ressam Dr. Semra Ay Çırpan ile “Bir Sanat Eserine Nasıl Bakılır ve Nasıl Okunur?” söyleşimizde Botticelli’yi yakından tanıyarak, Venüs’ün Doğuşu” eserinin gizemini birlikte keşfettik.

Dr. Sema Ay Çırpan, Floransa Uffizi Müzesi’nde sergilenen eserde, aşk tanrıçası Venüs’ün denizde doğduğunu, rüzgar tanrısı Zephyros’un (Zefir) üflediği nefesiyle, kıyıya doğru yüzen büyük bir deniz kabuğunun üzerinde sahile gelişinin resmedildiğini, bir orman perisinin de onu pembe bir örtüyle sarmak için karada beklediğini belirterek; “Bu eseri bu denli etkileyici kılan, mitolojik bir konunun, idealize edilmiş figürlerle harmanlanarak adeta bir düşü anımsattığını ve Botticelli’nin tekniğinin masalsı bir yanının olduğuna değinerek, bu eserin ünlü Medici Ailesi tarafından düğün hediyesi vermek üzere sipariş edildiğini dile getirdi”.

dis-mekan-021.jpeg

Her ay bir yenisi devam edecek olan “Eserler ve Hikayeleri” söyleşilerimizin Mayıs ayı konuğu Vincent Van Gogh. Vincent Van Gogh'un trajedilerle dolu hayatını, yaşadığı yerleri, üretimini ve eserlerini daha yakından tanımak için sanatçının gizemli dünyasına 24 Mayıs Salı günü saat 13:30’da BonVivant’ta yolculuk edeceğiz. Bu yolculukta göz kamaştıran "Yıldızlı Gece" resminin hikayesini ve tekniğini beraber inceliyor olacağız. Rezervasyon için 0 549 806 18 76, Adres : Cumhuriyet Bulvarı, No:268, Alsancak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.