Borkem’de yeni dönem başladı

Borkem’de yeni dönem başladı

Bornova Belediyesi’nin İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteği ile İŞKUR ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Bornova Konfeksiyon Eğitim Merkezi’n de gerçekleşen tekstil kursları yeni dönem başladı.

Bornova Belediyesi’nin kadınların istihdamına yönelik olarak 2015 yılında hayata geçirdiği iş garantili tekstil kursu yeni döneme başladı. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayat geçirilen ve İzmir Kalkınma Ajansı’ndan aldığı destek ile İşkur ortaklığında gerçekleşen kursa 13 kadın başladı. Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri içinde bulunan Bornova Konfeksiyon Eğitim Merkezi (BORKEM)’de verilen eğitimler Temmuz ayında sona erecek. Yeni döneme başlayacak olan kursiyerler Düz Dikiş Makineci eğitimi alacak. Dönemi başarı ile tamamlayanlar sertifikalarını alırken uygun işlere de yerleştirilecek. 

18-35 yaş arası kadına iş garantili kursların verildiği BOR-KEM’de, 30 düz dikiş makinesi, 10 overlok makinesi, 2 reçme, 1 düğme, 1 ilik makinesi ve 1 hiza kesim makinesi ile 2 ütü bulunuyor. Verilen eğitimlerle kursiyerlerin bir konfeksiyon atölyesinde çalışabilmeleri için gerekli tüm donanıma sahip olarak mezun olmaları sağlanıyor. Kadınların kendi ekmeklerini kazanmaları ve ev ekonomisine katkı sağlamalarının önemine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Kadınlarımız ürettiği zaman ülkemiz kalkınır. Biz özellikle kadınların güçlenmesinin aileler ve çocuklar için daha iyi bir gelecek sağlanması olduğuna inanıyoruz” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.