Börklüce Şiir Günleri başlıyor

Börklüce Şiir Günleri başlıyor

Börklüce Şiir Günleri’nin bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilecek. Üç günü kapsayan etkinlikte şiir dinletileri, müzik dinletileri, panel, tiyatro gösterisi gerçekleştirilecek

İzmir'in Karaburun ilçesinde her yıl düzenlenen Börklüce Şiir Günleri’nin bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilecek.  9. Börklüce Şiir Günleri 24, 25, 26 Ağustos tarihlerinde Karaburun İnecik Köy Meydanı’nda yer alan Nergis Çay Bahçesi’nde yapılacak. Etkinliğin onur konuğu şair Oya Uysal. Etkinliğin diğer konuk şairleri Hüseyin Ferhad, Mustafa Köz, Mehmet Mahzun Doğan, Hülya Deniz Ünal, İlker İbrahim İşgören, Gülçin Sahilli, Sabahattin Umutlu, Neslihan Perşembe, İmran Aydın Tali, Neval Savak, Ayşen Deniz, Ahu Neda Olsoy.

Şeyh Bedreddin ve Börklüce Mustafa Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Karaburun Belediyesi, Türkiye Yazarlar Sendikası katkılarıyla düzenlediği etkinlik 24 Ağustos Cuma günü saat 18.00'de başlayacak. Şeyh Bedreddin ve Börklüce Mustafa Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği Başkanı şair Mehmet Atal ve Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın açılış konuşmalarını yapacağı 9. Börklüce Şiir Günleri’nde şiir dinletilerinin yanı sıra müzik dinletileri, panel, tiyatro gösterisi de gerçekleştirilecek. 9. Börklüce Şiir Günleri kapsamında konuşan Şeyh Bedreddin ve Börklüce Mustafa Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Atal, Karaburun yarımadasında geçen kanlı savaşı unutturmamaya çalıştıklarına dikkat çekerek şunları söyledi: “Komünist Manifesto yazılmadan önce Anadolu’da birtakım insanlar, sosyalizmi tanımladılar ve bu uğurda canlarını verdiler.  "...yârin yanağından gayrı her şeyde / her yerde / hep beraber!..." diyebilmek için bir isyana kalkıştılar. Bu isyan, günümüzde de geçerli. Şeyh Bedreddin’in ötesinde Börklüce Mustafa ve Torlak Kemal’in anısını, felsefelerini yaşatmaya uğraşıyor, Türkiye kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Bu nedenle her yıl düzenli olarak Börklüce Şiir Günleri’ni gerçekleştiriyoruz.” Etkinlik kapsamında 24 Ağustos’da saat 14.00’de,  25 ve 26 Ağustos’da da saat 8.00’de Konak Sabancı Kültür Merkezi’nden  Karaburun merkeze otobüs kaldırılacak.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.