BORNOVA BECKER SPOR İLK KÖY KÜTÜPHANESİNİ FATSA’DA AÇTI

BORNOVA BECKER SPOR İLK KÖY KÜTÜPHANESİNİ FATSA’DA AÇTI

BURCU KEBİR: “KİTAP, AYDINLANMANIN ANAHTARI. KÜTÜPHANE PROJEMİZİN DEVAMI GELECEK.”

 

Bornova Becker Spor, bu yılın başında başlattığı Köy Kütüphanesi Projesi’ni tamamlayarak Ordu’nun Fatsa ilçesine bağlı Yalıköy Mahallesi Ortaokulu’ndaki ilk Köy Kütüphanesi’ni açtı.

haber2.jpg

2015 yılında kurulan ve o günden beri başarı merdivenlerini hızla tırmanarak İzmir’in Süper Lig için umudu olan Bornova Becker Spor, sportif başarısının yanı sıra bugüne kadar pek çok başarılı sosyal sorumluluk projesi de hayata geçirdi. Çalışma planında var olan projelerin dışında, Türkiye’nin çeşitli illerindeki kurum, kuruluş ve okullardan gelen taleplere de olumlu cevap vermeye çalışan kulüp, Ordu’nun Fatsa ilçesine bağlı Yalıköy Mahallesi Ortaokulu’ndan gelen çağrının ardından, Ocak ayında başladığı kütüphane kurma çalışmalarını tamamladı.

haber3.jpg

Bornova Becker Spor Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyal Projeler Koordinatörü Burcu Kebir, ülkenin neresinde olursa olsun, olanakları ölçüsünde kız çocuklarının eğitimine ve kadınların kişisel gelişimine katkı sağlamaya çalıştıklarını belirterek, projede ortak çalıştıkları Gülcan Demirpençe, kampanyaya destek veren yayınevleri, gönüllüler ve emeği geçenlere teşekkür etti. Kurulan kütüphanenin çeşitli ihtiyaçlarının karşılanması için okul velileri de maddi katkıda bulunup kitap bağışı gerçekleştirdi.

haber4.jpg

SIRA İZMİR’DE

Projeyi kendi çalışma planlarında olmamasına rağmen gelen talep üzerine hayata geçirdiklerini ifade eden Kebir; “Kitabın aydınlığını İzmir’den Fatsa’ya taşımak, çocuklarımızın eğitim ve gelişimlerine bu sayede katkı sağlamak, projede temel motivasyon noktamızdı. Dünyanın neresinde, hangi yaşta ve eğitimde olursanız olun okumak; farkında olmanın, sorgulamanın, aydınlanmanın ve çağdaş uygarlık seviyesini yakalamanın en büyük anahtarı... Bu nedenle kütüphane projemizi İzmir’in farklı ilçelerinde de uygulayarak yeni kütüphaneler açacağız.” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.