Bornova Belediye Meclisi'nde deprem gerçeği konuşuldu

Bornova Belediye Meclisi'nde deprem gerçeği konuşuldu

Bornova Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı Başkan Mustafa İduğ’un başkanlığında düzenlendi

Bornova Belediye Meclisine Altındağ-Çamdibi İmar Planlarıyla ilgili tartışma damga vurdu. AK Parti Meclis Üyeleri, Altındağ-Çamdibi İmar Planlarının gündemden kaldırılmasının olası bir depremde ciddi sorunlar getirebileceğini söyledi. 

whatsapp-image-2021-05-17-at-13.07.53.jpeg

Meclis açılışında Belediye Başkanı Mustafa İduğ, ülke ve dünya gündemiyle ilgili gruplara söz verdi. Bunun üzerine İsrail’in Filistin’e yönelik yaptığı saldırılar Millet İttifakı adına CHP Grup Başkanvekili Bahar Gürsul tarafından kınandı. AK Parti adına  Adem Kasacı da Türkiye’nin her zaman tüm mazlumların umudu olduğunu söyleyerek, “İnsanlığa yeniden insanca, hakça bir dünya kuracak medeniyeti biz armağan edeceğiz” ifadesine yer verdi. 

ÖLENLERİN ADINI VERMEK YETMEZ

Meclis gündemine damga vuran konu ise Altındağ-Çamdibi İmar Planlarının oyçokluğuyla gündemden kaldırılması oldu. Konu ile ilgili söz alan AK Parti Meclis Üyesi Selma Kısa, önergeyi AK Parti Grubu olarak verdiklerini hatırlatarak, “Dönüşüme açık bir bölge. Yapı stoku eski bir alan. Nazım imar planına göre yenileme olmalı. Meclise her seferinde geliyor ve geri gidiyor. Eğer sorun planın yöntemiyse tartışabiliriz. Yeni yapılaşmak isteyenlerin önünü kesiyoruz.  Yönetmeliğe göre bir sürü yere imar veremeyeceğiz. Muafiyetlerden faydalanacağım diyorlarsa bu da pek mümkün değil.  Biz bir sonraki depremde ne bekliyoruz bilemeyiz. Bir önceki depremde yol genişliği vardı. Ama Altındağ’da böyle bir durum yok. Deprem etüt merkezi de kurmadık. Planları ilerletmiyoruz. Ölenlerin adını bir yere vermeyle mi deprem gerçeğiyle mücadele edeceğiz” dedi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan da, meclis toplantısı bittikten sonra bir vatandaş Mayıs ayında ne yapıldığına baktığında, depremde ölenlerin adının bir yerlere verilmiş olduğunu ancak imar planlarının iptal edildiğini göreceğini söyledi.  

whatsapp-image-2021-05-17-at-13.07.54.jpeg

PANDEMİDE İYİ ÇALIŞTIK

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da, meclis faaliyetlerine Taştan’ın bakış açısının doğru olmadığını ifade ederek, “” Benim ekibim bu pandemi koşullarında iyi çalıştık. Mayıs ayındaki çalışmaya bakışınızı doğru bulmadım” dedi. 

AK Parti Grup Sözcüsü Sait Tatlı da, Altındağ-Çamdibi bölgesinde çok eski binaların yer aldığının altını çizerek, “Sayın Başkan üzüldüğünü ifade ediyor; ama bir deprem gerçeği varken biz bunları konuşmayalım mı? Çok eski yapılaşmanın olduğu bir bölgeden söz ediyoruz. İllaki vatandaşın istediği olacak diye bir kaide de yok. Belediye bir adım atarsa herhalde vatandaş da bir adım atacaktır. Allah korusun, bir deprem olursa altından kalkamayacağız bir durumla karşı karşıya kalacağız” sözlerine ter verdi. 

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise, risksiz alanların tercih edilmesinin beklenmesi gerektiğini belirterek, “İnsanları bulunduğu yerden başka yerlere taşırsanız, daha risksiz yerlere taşırsanız tercih edilmesi gerekir. Biz de bunu Büyükşehir’e götürdük. Ara formül aradık. Ortada var olan talepleri Büyükşehir ve meslek odaları yerinde bulması. Ben vatandaşın mağdur olmasını istemem. Geçici ruhsat verilebilir mi dedik. Mümkün değil. Bunun ada bazında plan yapılması lazım. İzmir’de iyi şeyler yapmak istiyorsak birlikte hareket etmek lazım” açıklamasını yaptı. 

CHP Grup Başkanvekili Bahar Gürsul da, CHP’li belediyeler üzerine düşeni yaptığını kaydederek, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız  binaların risk karnesinin çıkarılması gerektiğini söyledi. Bu çalışma yapılacak. Gönül isterdi ki Bornova Belediyesi de yapsın; ama Büyükşehir yapınca buna gerek kalmadı” dedi. 

whatsapp-image-2021-05-17-at-13.07.55.jpeg

KESİN BÜTÇE OYLANDI

Altındağ-Çamdibi planları oy çokluğuyla gündemden kaldırıldı.  Mecliste Bornova Belediyesi 2020 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı da görüşüldü. AK Parti adına bütçeyi değerlendiren Mehmet Turu, yatırımların gerçekleşmediği ve harcamaların arttığı bir yıl olduğunu gördüklerini kaydederek, “Yatırım yapmadık pandemi dedik, etkinlik yapmadık pandemi dedik, sözüyle özetleyebiliriz” dedi.  Kesin bütçe hesabı da oy çokluğuyla kabul edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.