Bornova Belediyesi, 30 Ağustos'u fener alayı ile kutlayacak

Bornova Belediyesi, 30 Ağustos'u fener alayı ile kutlayacak

Bornovalılar, Kurtuluş Savaşı ve Türk Tarihi’nin en önemli zaferlerinden olan Büyük Taarruz’un 101. Yıldönümü coşkusunu, Bornova Belediyesi Türk Halk Müziği Korosunun konseri ve kortej geçişinde yaşayacak.

29 Ağustos Salı günü yapılacak olan etkinliklerde Bornova -Bayraklı sınırındaki Haşim İşcan Caddesi ile Mustafa Kemal Caddesi kavşağında saat 20.00’da başlayacak olan Fener alayı ve kortej geçişi, Bornova Büyükpark içinde son bulacak. Geçiş güzergahının Ayyıldızlı bayrağımızın renklerine boyanacağı törende Bornovalılar, Bornova Belediyesi'nin dağıttığı bayraklarla Bornova Belediye Bandosu’nun çalacağı zafer şarkıları ve marşlarını hep bir ağızdan söyleyecek.

dsc-1829.jpg

Geçişin ardından Bornova’nın tarihi alanlarından olan Büyükpark’ta Türk Halk Müziği şöleni yaşanacak. Saat 20:30'da Bornova Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Şef Salih Sütoğlu yönetiminde sahneye çıkarken, Gülşen Kutlu’da konuk sanatçı olarak müzikseverlerle buluşacak. Resmi törenler ise 30 Ağustos Çarşamba günü yapılacak.

Başkan İduğ’dan davet

Zafer ve kurtuluşun 101. yılını tüm Bornovalılar ile birlikte kutlayacaklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Tarihimizin en önemli zaferlerinden olan Büyük Taarruz’un 101. yılında Cumhuriyetimize ve Atamıza sahip çıktığımızı göstereceğiz. 29 Ağustos günü tüm Bornovalıları önce şehir kortejimize ardından da Büyükpark içinde gerçekleşecek olan konserimize bekliyoruz” dedi.

1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.