Bornova Belediyesi atalık tohumu geleceğe taşıyor!

Bornova Belediyesi atalık tohumu geleceğe taşıyor!

Tarımsal üretime verdiği destekle dikkat çeken Bornova Belediyesi, kente özgü kınalı bamya ve misket üzümünü tescil ettirerek başlattığı atılımı devam ettiriyor.

Yıl boyunca 150 binin üzerinde fideyi ücretsiz olarak veren Bornova Belediyesi, yeni projesiyle çıtayı yükseltiyor. 500 bin atalık tohum üretmeyi hedefleyen Bornova Belediyesi,  Kayadibi Mahallesindeki 2 dönümlük arazide hayata geçirilen “Yerel Tohum Bahçesi” projesiyle tarımsal üretime desteğini sürdürecek. Demokrasi Üniversitesi öğrencilerinin de katkı sunduğu proje kapsamında 10 çeşit domates, 10 çeşit salatalık, 9 çeşit patlıcan, 8 çeşit biber, 4 çeşit kavun, 3 çeşit karpuz ve Bornova Kınalı Bamyası üretilecek. 

brn-kayadibi-tohum-(4).jpg

Yeni hedef 500 bin tohum

Açılış etkinliğinde konuşan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, atalık tohumuna sahip çıkmanın çok saygın bir tavır olduğunu ifade etti. Tüm dünyanın, Koronavirüs pandemisiyle birlikte kaliteli gıda ve tarımsal üretiminin önemini bir defa daha anladığını dile getiren Başkan İduğ, “Nitelikli gıda için olmazsa olmazlardan atalık tohumuna sahip çıkmamız gerektiğini gördük. Pandemiyle birlikte bir kez daha anladık ki atalık tohumunu yaşatmak çok önemli. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in bu yöndeki çalışmalarını da dikkatle takip ettik. Bu çalışmaların kıymeti çok büyük. Bu yıl 150 bin fide dağıttık. Yeni hedefimiz ise 500 bine atalık tohum dağıtmak.” diye konuştu. 

brn-kayadibi-tohum-(10).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.