Bornova Belediyesi atıkları komposta dönüştürüyor

Bornova Belediyesi atıkları komposta dönüştürüyor

Bornova Belediyesi iklim krizi ile mücadele için başlattığı Organik Atık Yönetimi Eylem Stratejisi kapsamında park, bahçe budama atıklarını yeni bitkilerin yetiştirilmesinde kullanılacak komposta dönüştürüyor.

Park ve bahçeler kaynaklı hacimli atıklarını kompostlastırarak torf kullanımına alternatif yenilikçi, sürdürülebilir ve ekolojik bir yöntem uygulayan Bornova Belediyesi, çevre koruma alanındaki çalışmalarına yenisini ekledi.

img-6966.jpg

Bornova Belediyesi, park ve bahçe budama atıklarının yanı sıra pazar yeri atıklarını da yenilikçi kompost konteynerler ile hacimli atık toplama sistemi kullanarak, atığı toplandığı yerde kompostlaştırarak, toplama,taşıma depolama ve bertaraf maliyetlerinden tasarruf ediyor. Kullanılan teknik ile budama atıkları atık depolama sahalarına taşınmak yerine budamanın yapıldığı mahallelerde oluşturulan atık getirme noktalarında yonga haline getiriliyor. Tam otomatik konteyner sisteminde üretimi tamamlanan kompost, doğrudan kullanılacağı fidanlık ya da tarım sahasına, arada başka bir işleme gerek olmadan taşınabiliyor.

ort-0580.jpg

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, kullanılan çevreci yöntem sayesinde Bornova Belediyesi’nin yeni bitkilerin yetiştirilmesinde kullandığı ürünlerin doğal yollardan elde edildiğini belirterek, “Üretim için karbon kaynaklı hava kirletici enerji ve yakıtların kullanılmaması sayesinde hem ekonomik hem de ekolojik olması kullandığımız yöntemi ön plana çıkarıyor. ‘Dönüştürülebilir ise atık değildir’ anlayışıyla gereken alt yapı yatırımlarını yapmaya devam edeceğiz” dedi.

mus-0055.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.