Bornova Belediyesi Destek Oluyor Kadınlar Üretiyor

Bornova Belediyesi Destek Oluyor Kadınlar Üretiyor

Bornova'da üreten kadınlar dönemi.

Bornova Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan Bornova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi çalışmalarına devam ediyor. Bir yandan üretimlerini, diğer yandan eğitimlerini sürdüren kadınlar, çeşitli kermeslere, festivallere katılarak stant açıyor, yaptıkları el işi ürünler için toplu siparişler alıyor. En çok talebi ise el yapımı oyuncaklar ve sabunlar görüyor.

5d0ad3bc-a3ce-4c43-9950-8e4217475f8f

Bornova Belediyesi’nin öncülüğünde 2015 yılında kurulan ve kadınların üretimlerinin değerlendirilmesini hedef edinen Bornova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi faaliyetlerini kısa sürede daha da büyütüyor. Bornova’nın üreten kadınları el emeği ürünlerini, katıldıkları kermes ve festival gibi organizasyonlarda sergileme ve pazarlama şansı buluyor. Büyük Park içeresindeki +1 Down Kafe’nin yanındaki Kooperatif  merkezinin önünde açtığı stantta yapılan satışlarla da kadınların emeği kazanca dönüşüyor. En çok talebi el yapımı oyuncaklar ve sabunlar görüyor. Bu ürünlerle ilgili toplu siparişler alınıyor.

Üretimle birlikte kadınlara yönelik eğitimler de gerçekleştiriliyor. Bu anlamda, Bornovalı kadınlar Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı işbirliğiyle girişimcilik eğitimi aldı. Girişimci adayı kadınlara, sertifikaları sektöründe başarılı olmuş kadınların bilgi ve deneyimlerini paylaştıkları toplantıda verildi. İhtiyaç sahibi kadınların el emeği üretimleriyle aile bütçelerine katkı sağladığını ifade eden Bornova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatif Başkanı Ayfer Madenli, her geçen gün büyüdüklerini belirterek, “Bize her zaman destek olan Bornova Belediyesi’ne ve Başkan Olgun Atila’ya çok teşekkür ederiz” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kadınların hem sosyal yaşamda, hem de iş alanında etkin olmalarını istediklerini söyledi. Atila,“Üreterek aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen kadınlarımızı bu kooperatife üye olmaya çağırıyorum. Bornova Belediyesi olarak her zaman üreten kadınlarımızın yanında olacağız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.