Bornova Belediyesi engelsiz Bornova'yı hedefliyor

Bornova Belediyesi engelsiz Bornova'yı hedefliyor

Bornova Belediyesi'nde "Engelli ve Yaşlı Bireylere Hizmet Kapsamında Erişilebilirlik ve İletişim" başlığı ile eğitim verildi.

Engelli bireylere verilen hizmetleri arttırmak ve engelsiz erişilebilir kent olma hedefi ile başlatılan çalışma ile engelli bireylerin daha rahat hizmet almasını amaçlanıyor. Engellilerin karşılaştığı sorunlar ve çözüm yolları hakkında bilgi veren Adem Kuyumcu, herkes için erişilebilir mimari, engelli bireylerle doğru iletişim kurma yolları ve onların hayata eşit adil ve bağımsız katılımı konularında bilgiler verdi. Kuyumcu, engelliliğe hak temelli yaklaşımın nasıl olacağı, doğru iletişimin önemi ve doğru sanılan yanlışlar ile erişilebilir kent konularında yapılması gerekenleri anlattı. Eğitimlere işaret dili tercümanı da katıldı.

1-2.jpeg

ENGELSİZ ERİŞİLEBİLİR BORNOVA

Bornova Belediyesi’nin her bireye eşit hizmet verdiğini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “İlçemizde yaşayan engelli bireylerimizin de temel hak ve özgürlüklerini tam olarak kullanabilmelerini, belediyemizin hizmetlerinden yararlanabilmelerini istiyoruz. Bu noktada da ilk olarak kendi çalışma arkadaşlarımızı bilinçlendirmek istedik. Amacımız engelsiz erişilebilir Bornova yaratmak” dedi.

ort-9557.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.