Bornova Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'ni Açtı

Bornova Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'ni Açtı

Başkan Olgun Atila: 'Işığınız her yeri aydınlatacak.'

Engelsiz bir kent hedefiyle pek çok çalışma yapan Bornova Belediyesi, kısa bir süre önce Büyükpark içerisinde hayata geçirdiği  +1 Down Kafe Porojesi’nin ardından şimdi de Engelsiz Yaşam Merkezi’ni açtı. Engelliler haftası etkinlikleri kapsamında açılan Ege Ünivesitesi işbirliği ile hizmet verecek. Merkez’in açılışına ilgi yoğun oldu. Merkez ve sergi gezildikten sonra hep birlikte kortej yürüyüşü yapıldı. Engelli derneklerinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüş, renkli görüntülere sahne oldu. Yoğun program yine Çamdibi Atatürk Parkı’ndaki etkinlik alanında devam etti. Aralarında down sendromluların da bulunduğu gençler ve çocuklar sahnede hünerlerini sergiledi. Onların coşkusuna aileleri ve engelli dostu Bornovalılar da ortak oldu. Engel Değil Fotoğraf ve Karikatür Yarışmaları’nda dereceye girenlerin ödülleri de burada verildi.

5c3df529-18dd-42a5-8c32-a3ffa9bd6a81

Çamdibi Atatürk Parkı’ndaki Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışı, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında yoğun katılımla gerçekleşti. Açılış öncesi Bornova Belediyesi ile Ege Üniversitesi arasında Merkez’in işletilmesine ilişkin protokol yapıldı. İmzaları Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz attı.

Eğitimleri Ege Üniversitesi verecek

Yapılan protokol gereği, Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki eğitimler; Ege Üniversitesi’nin Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Engelli Bakımı Rehabilitasyon Programı ve Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu gibi ilgili bölümlerinde görevli akademisyenler ve öğrenciler tarafından verilecek. Engelli bireylerin hem tedavi, hem de sosyalleşmelerinin amaçlandığı Merkez'de fizik tedavi amaçlı spor eğitimleri ile dans, sanat, müzik ve ritm kursları düzenlenecek. Merkez içerisinde yer alan Engelsiz Kafe de hizmet verecek.

Işığınız her yeri aydınlatacak

Engellerin ancak birlikte kaldırılabileceğini vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Yapılan işbirliği nedeniyle Ege Üniversitesi’ne ve sivil toplum örgütlerine  teşekkür ediyorum. Hep birlikte bu kenti daha yaşanabilir hale getirmeye çalışıyoruz. Bu park Engelsiz Yaşam Merkezi sayesinde artık Çamdibi’nin en aydınlık yeri olacak. Buranın enerjisi hepimize moral verecek. Işığınız her yeri aydınlatacak” diye konuştu.

Engel bedenlerde değil, görüşlerde

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz da eğitimin herşeyin temeli olduğuna dikkat çekti. Bornova Belediyesi ile ortak yürüttükleri tüm engelli- engelsiz çalışmalarını aslında sağlıklı görünenlerin engelli farkındalığını arttırmak için yaptıklarını ifade eden Yılmaz, “Engellilerle ilgili düşüncelerimizi acımak yerine, onlar nasıl hissediyorlar diye biçimlendirmeli ve farkındalığımızı arttırmak zorundayız” dedi.

Halk için çalışmak bu

CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel de bu özel günde engelli vatandaşların yanında yer aldı. Temizel, “Burada gördüğüm manzara söze gerek bırakmıyor. Burada halk için çalışmanın, halkla bir arada olmanın nasıl olduğunu görüyorum. Bornova Belediyesi’nin sınırlı olanakları ile sizlere ulaşmak için gösterdiği çaba gerçek halkçılıktır” diye konuştu.

Geleneksel Engelliler Haftası kahvaltısı ve protokol töreninin ardından, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engel Değil Fotoğraf ve Karikatür Yarışmalarında dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserlerin yer aldığı serginin açılışı hep birlikte yapıldı.

Sahnede de engel tanımadılar

Merkez ve sergi gezildikten sonra hep birlikte kortej yürüyüşü yapıldı. Engelli derneklerinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüş, renkli görüntülere sahne oldu. Yoğun program yine Çamdibi Atatürk Parkı’ndaki etkinlik alanında devam etti. Aralarında down sendromluların da bulunduğu gençler ve çocuklar sahnede hünerlerini sergiledi. Onların coşkusuna aileleri ve engelli dostu Bornovalılar da ortak oldu.

“Engel Değil Fotoğraf ve Karikatür Yarışmaları”nda dereceye girenlerin ödülleri de buruda verildi. Fotoğraf yarışmasında Fatih Balkan birinci, Yılmaz Topçu ikinci, Muhammet Özpınar üçüncü oldu. İhzan İlze ise mansiyon ödülüne layık görüldü. Karikatür dalında birincilik ödülünün sahibi Halit Kurtulmuş Aytoslu oldu. Mehmet Zeber ikinci, Emrah Arıkan üçüncü oldu.Mansiyon ödülünü ise Faruk Soyarat aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.