Bornova Belediyesi Etkinlik Tırı yola koyuldu

Bornova Belediyesi Etkinlik Tırı yola koyuldu

Bornova Belediyesi’nin etkinlik tırı yola koyuldu. Ağustos ayı boyunca devam edecek olan etkinlikler kapsamında Bornovalılar’a, sağlık ve matematik alanlarında bilgiler veriliyor.

Bornovalılar’ı sağlık ve matematik etkinlikleri ile buluşturacak olan tır, ilk olarak Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaydı. 19.00 - 21.00 saatleri arasında iki gün boyunca alanda kalan Etkinlik Tırı’nda vatandaşlara sağlık alanında bilgiler verildi.

1534-1024-2.jpg

Bornova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli diş hekimi, hemşire ve ebeler, tırı ziyaret eden Bornovalılar’ın sorularını cevapladı. Yoğun ilgi gören etkinliklerde tansiyon, aile danışmanlığı, Rahim ağzı kanserinde erken tanının önemi, ağız ve diş sağlığı ile teknoloji bağımlılığı gibi konularda neler yapılması gerektiğine dair önerilerde bulundu. Sağlık etkinliklerinde ayrıca Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nden bilim insanları da yer aldı. Ziyaretçileri virüslerin evrimi anlatıldı, kolonya ve dezenfektan yapımı öğretildi.

1534-1024-1.jpg

Etkinlik Tırı’nın sağlık alanındaki buluşmaları 18-19 Ağustos tarihlerinde Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda devam edecek. 23-24-25 Ağustos olmak üzere üç gün boyunca ise yine aynı meydanda Matematik Etkinlikleri gerçekleştirilecek.

1534-1024.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.