Bornova Belediyesi, kaçak moloza geçit vermiyor

Bornova Belediyesi, kaçak moloza geçit vermiyor

2019 ve 2020 yıllarında ilçe sınırlarında kaçak moloz dökümü yapan 161 gerçek ve tüzel kişiye 1 milyon 27 bin TL para cezası kesen Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bu alandaki kararlılığını sürdürüyor.

Alınan önlemlerle kaçak moloz dökümleri azalmaya başlarken, yeni yılın ilk üç haftasında üç noktada kaçak moloz dökümü yapanlar anında tespit edildi ve toplam 38 bin TL para cezası kesildi. Kaçak döküm yapan araçların plakalarının olmadığı dikkat çekti.

moloz-(7).jpeg

Taviz vermeyeceğiz

Daha yeşil ve temiz kent için çalıştıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Yeşil alan miktarımızı arttırmaya yönelik çalışmalarımız devam ederken mevcut yeşil alanların ve çevremizin korunması çok önemli. Bunun içinde geçtiğimiz yol aldığımız kararla kaçak moloz dökenlere üst sınırdan cezai işlem uyguluyoruz.  Çevremizi koruma konusunda kimseye taviz vermeyeceğiz. Vatandaşlarımız da lütfen duyarlı olsunlar ve bu gibi durumları belediyemize bildirsinler” dedi.

moloz-(3).jpeg

Cezalar üst sınırdan

Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ‘Daha temiz bir Bornova için moloza geçit vermiyoruz’ sloganıyla başlatılan çevre seferberliği kapsamında kenti sokak sokak denetleyerek yasal döküm alanlarının dışında kalan alanlara moloz dökenler hakkında tutuyor. Gerekli uyarıların yapılarak 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 41/4 Maddesi uyarınca gerçek kişilere üst sınır olan 13 bin TL, tüzel kişilere ise 20 bin TL ceza kesiliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.