Bornova Belediyesi kursiyerlerinin yıl sonu heyecanı

Bornova Belediyesi kursiyerlerinin yıl sonu heyecanı

Bir yıl eğitim gören 2316 kursiyer hünerlerini sergiledi

Bornova Belediyesi’nin tasarımından resme, piyanodan latin danslarına 23 branşta verdiği Hobi ve Beceri Edindirme Kurslarını bitiren Bornovalılar, sahne ve sergi heyecanı yaşadı. Kadın-erkek, çocuk-genç-yaşlı yüzlerce kursiyerin ortaya koyduğu eserler ve sahne performansları büyük beğeni topladı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da, kursiyerlerin ve ailelerinin heyecanına ortak oldu.

Bornova Belediyesi’nin 23 branşta verdiği Hobi ve Beceri Edindirme Kursları’nda yıl sonu heyecanı yaşandı. Fotografçılık, takı tasarımı, el sanatları, resim ve seramik eğitimi alan kursiyerlerin ortaya koydukları çalışmalardan seçilen eserler, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi ve Büyük Park’ta festivallerden görmeye alışık olduğumuz stantlarda sergilendi.

Kadın kursiyerler, el emeği ürünlerinin satışını da yaptı. Bale, piyano, salsa, keman, yan flüt, gitar, çocuk korosu, kanun klarnet, bağlama, halk oyunları, latin dansları ve zumba kursiyerleri ise Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu’nda sahnesindeydi. Çoğu ilk kez sahne deneyimi yaşayan kursiyerler, profesyonel sanatçıları aratmadı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da, kursiyerlerin ve ailelerinin heyecanına ortak oldu. Bornova’nın bir eğitim kenti olduğunu hatırlatan Başkan Atila, “Pek çok branşta ve yaş grubunda verdiğimiz hobi ve beceri edindirme kursları eğitime verdiğimiz destekler arasında önemli bir yer tutuyor. Bu kurslarla kimi vatandaşlarımız boş zamanlarını değerlendiriyor, kimileri aile bütçelerine katkı sağlıyor. Özellikle alt yaş grubu kursiyerlerimiz ise sanatı seviyor, sanatçı olma yolunda ilk adımlarını atıyor. Kurslarımız devam edecek. Talep edilen branşlarda da yeni kurslar açacağız” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.