Bornova Belediyesi meme kanserine dikkat çekti

Bornova Belediyesi meme kanserine dikkat çekti

Bornova Belediyesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında farkındalık yürüyüşü ve "Meme Kanserinde Doğru Bilinen Yanlışlar" konulu bir söyleşi düzenleyerek meme kanserine dikkat çekti.

MEDYA EGE - Bornova Belediyesi, 1 - 30 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri ile fark yarattı. Ekim ayı boyunca meme kanseri ile mücadelede farkındalık yaratmaya yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştiren belediye, düzenlediği etkinliklerle hastalığın erken teşhisinin önemine vurgu yaptı.

f9xg1xixcaa4zmc.jpg

Bu kapsamda Bornova Belediyesi, 19 Ekim günü düzenlenmesi planlanan ancak Filistin’de El Ehli Hastanesi’ne yapılan saldırının ardından milli yas ilan edilmesiyle ertelenen "Farkındalık Yürüyüşü"nü ve Op. Dr. Cüneyt Tuğrul'un katılımıyla "Meme Kanserinde Doğru Bilinen Yanlışlar" konulu söyleşiyi 31 Ekim günü (bugün) gerçekleştirdi.

f9xg1w-xgaar9rk.jpg

Hem Dünya’da hem de Türkiye’de kadınların mücadele ettiği kanser türleri arasında ilk sıralarda yer alan meme kanserinin geriletilmesi için yapılan çalışmalara yerel yönetim olarak ellerinden gelen katkıyı koyacaklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, sosyal medya hesabından etkinliğe ilişkin yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"1- 31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında farkındalık yürüyüşümüzü gerçekleştirerek, Dr. Cüneyt Tuğrul'un Meme kanserinde doğru bilinen yanlış üzerine düzenlediği söyleşiye katıldık. Bu vesile ile meme kanserinde düzenli kontrol ve erken teşhisin can kurtardığının altını tekrar çiziyoruz."

f9xg1xexyaa8mxn.jpg

f9xg1w-wqaaw60u.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.