Bornova Belediyesi sürdürülebilir kente katkı sağlıyor

Bornova Belediyesi sürdürülebilir kente katkı sağlıyor

Bornova Belediyesi, lavanta tarlasıyla arıcılık yapan üreticinin verimli ürün elde etmesini sağlıyor. Belediye böylelikle sürdürülebilir bir kent anlayışını vatandaşlarla da buluşturuyor.

MEDYA EGE - Bornova Belediyesi, tarımsal destekleri ile yerli üreticiye her alanda destek oluyor.

Kayadibi Mahallesinde bulunan 5 dönüm arazide 20 bin adet lavanta fidanı toprakla buluşturan belediye, lavantalar ile arıcılık yapan yerli çiftçiye de kaliteli ürün hasat etme imkanı sağlıyor.

Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, konuya ilişkin halkı bilgilendirdi.

80730-0.jpg

Başkan İduğ, paylaşımında bir video da paylaşarak "Tarım Kenti Bornova’da Arıcılığa Lavanta Desteği Bal üretiminde verimi ve ürün kalitesini arttırmak için Bornovalı gönüllülerin de katılımıyla lavanta ekimi gerçekleştirdik. Kayadibi Mahallesi’nde bulunan arılıkta gerçekleştirilen etkinlikte toprakla buluşan lavantalarla birlikte bölgedeki bitki florasını çeşitlendirerek üreticilerimizi destekliyoruz" notunu düştü.

Belediye, sürdürülebilir bir Bornova anlayışı ile ilçede yaşayan vatandaşlara sunduğu eğitim, atölye, tarımsal destek ile iklim krizine karşı farkındalık da sağlamış oluyor.

121488-59546.jpg

Belediyenin kendi tarlalarında yetiştirilen bitkiler ile tıbbi aromatik bitkiler eğitimi gibi birçok önemli eğitime imza atan belediye, konserve eğitimi ile de sürdürülebilir bir kent anlayışına katkı sağlıyor.

Öte yandan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, üretici destekleyen çalışmalarına ilişkin “Atıl durumda olan arazileri tarımsal kalkınmaya yönelik yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında değerlendiriyoruz. İlk lavanta bahçesini de Arılık olarak kullandığımız bu alana yaparak arılarında polenlerinde yararlanmasını sağlamak istedik. İlçemizde köy yerleşkesi olan başka mahallelerde de lavanta bahçesi açarak ürün çeşitliliğini arttırmak, üretim yapan vatandaşlarımıza destek olmak ve bu sayede de hem ekonomiye hem de tarıma katkı sağlamak istiyoruz” demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.