Bornova Belediyesi Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Eğitimi verecek

Bornova Belediyesi Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Eğitimi verecek

Bornova Belediyesi tarıma destek olmak için düzenlediği eğitimlere dünya genelinde sağlıktan endüstriye kadar birçok alanda kullanılan Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği ile devam ediyor.

MEDYA EGE - Bornova Belediyesi, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Tıbbi Aromatik Bitkiler Eğitimine devam ediyor.

Belediye tarafından yapılan açıklamada eğitimin, 1 Aralık (yarın) saat 100.00'da Dramalılar Köşkünde başlayacağı bildirilerek "Doğanın bize sunmuş olduğu değerli bitkilerin gücünü birlikte keşfedelim" denildi.

1-2.jpeg

Eğitimde, Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Hüseyin Akdemir tarafından önemli bazı tıbbi aromatik bitkilerin yetiştiriciliği ve Pazar istekleri, Ziraat Yüksek Mühendisi Ersel Şengel ise aromaterapi konuları yer alacak.

Bornova Belediyesi, tarıma destek olmak için düzenlediği eğitimlerde dünya genelinde sağlıktan endüstriye kadar birçok alanda kullanılan ve katma değeri yüksek olan bu tarımsal üretimin artmasını hedefliyor.

bitki3.jpg

Eğitimde tıbbi ve aromatik bitki türleri, yetiştirme teknikleri ve zamanları, kullanım alanları ile uygulamada dikkat edilmesi gerekenler hakkında önemli bilgiler paylaşılıyor. Lavanta, ekinezya, melisa, civanperçemi, kadife çiçeği, aynısefa, nane, kekik, fesleğen ve ada çayı gibi bitkilerin, tıbbi ve aromatik bitki türleri olduğu açıklanarak aromatik bitki yağları da tanıtılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.