Bornova Belediyesi yerel üreticiye destek oluyor

Bornova Belediyesi yerel üreticiye destek oluyor

Bornova Belediyesi, Tarım alanında yürüttüğü çalışma ve projelerle yerel üreticiye destek olmaya devam ediyor. Doğal tarım gönüllüsü vatandaşlar, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'ndaki Can Yücel Tohum Merkezi’nde tohum alma etkinliğinde bir araya geldi.

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı içindeki Can Yücel Tohum Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, doğal tarım gönüllüsü vatandaşlar domates, biber, salatalık, kabak gibi sebzelerden nasıl tohum alınması gerektiğini öğrendi. Etkinliğe Bornova Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nde görevli çalışanlar da katıldı. Merkez’deki uzmanlar Bornova Belediyesi’nin Kayadibi’ndeki bahçesinde yetiştirilen ürünlerden alınan tohumların nasıl saklanacağını da anlattı. Yerel üreticiler, eğitim amaçlı etkinlikte uygulama yapma şansı da buldu. Bornova Belediyesi’nin bahçesinden yetişen ürünlerden elde edilen tohumlar fide haline getirilerek vatandaşlara dağıtılacak.

1534-1024-3.jpg

Üreticinin yanındayız

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 12 eski köy yerleşimine sahip Bornova’da yerel üreticiye her alanda destek olduklarını belirterek, “Tohum aşamasından, dikime, yetiştirmeye ve hasada dek yerel üreticimizin yanındayız. Yetiştirilen ürünlere alım garantisi de veriyoruz. Tarım alanında yaptığımız çalışmalarda bizlere her zaman örnek olan İzmir Büyükşehir Belediyemize ve Sayın Tunç Soyer’e destekleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

1534-1024-4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.