Bornova Belediyesi zeytin yetiştirmenin inceliklerini öğretecek

Bornova Belediyesi zeytin yetiştirmenin inceliklerini öğretecek

Bornova Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ilçede yaşayan vatandaşlara yönelik zeytin yetiştiriciliği eğitimi verileceği duyuruldu.

MEDYA EGE - Bornova Belediyesi tarımsal üretime verdiği destekleri sürdürüyor. Bornovalı çiftçilere tarımsal ürünlerin tohumlarının ücretsiz olarak verilmesinden, bakım ve Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla satılmasına kadar kapsamlı destekler veren Bornova Belediyesi, ilçedeki üreticilerin daha bilimsel yöntemlerle üretim yapmasını sağlamak için zeytin yetiştiriciliği eğitimini yeniden başlatıyor.

dsc-7763-1024x670.jpg

Bornova Belediyesi’nin Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde 20-24 Kasım 2023 tarihleri arasındaki eğitimde kursiyerlere, zeytin yetiştiriciliği; zeytinde sulama, gübreleme; zeytinde budama; zeytin hastalık ve zararlıları; kompost yapımı; meyve ağaçlarında aşılama; bitki koruma ürünlerinin hazırlanması ve uygulanması konularında hem teorik hem de pratik eğitimler verilecek.

Konuya ilişkin Bornova Belediyesi tarafından yapılan açıklamada "Zeytin yetiştirmenin inceliklerini birlikte öğrenelim" cümleleri ile davette bulunuldu.

Öte yandan Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, zeytincilik eğitimine ilişkin " Zeytincilik eğitimiyle Bornova’daki ürünlerin kalitesinin artmasını, üreticilerin verdikleri emeğin karşılığını alabilmeleri için daha donanımlı hale gelmesini hedefliyoruz. Düzenlediğimiz eğitime katılacak tüm kursiyerlerimize şimdiden başarılar diliyorum" demişti.

f-xuy3uxwaacmic.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.