Bornova Belediyesi'nden Balkan kültürünü yaşatan etkinlikler

Bornova Belediyesi'nden Balkan kültürünü yaşatan etkinlikler

Bornova Belediyesi tarafından Halk Dansları Festivali kapsamında, Balkan kültürünü yansıtan etkinlikler gerçekleştirecek.

MEDYA EGE - Bornova Belediyesi, Halk Dansları Festivali kapsamında; Balkanlılar Fotoğraf Sergisi, İzmir Balkan Göçmenleri Geleneksel Dans Kültürü Paneli ve Balkanlar'dan Anadolu'ya Türk Halk Müziği Konseri düzenleyecek.

1 Haziran perşembe günü yapılacak etkinliklerden ilki, Tarık Bektaş tarafından hazırlanan Balkanlılar Fotoğraf Sergisi olacak. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılacak olan serginin açılışı 19.00'da gerçekleşecek.

Tuncay Başoğlu ve Ali Şengül'ün konuşmacı olarak katılım sağlayacağı İzmir Balkan Göçmenleri Geleneksel Dans Kültürü Paneli ise saat 20.00'da başlayacak. Seyfettin Çiftlikli'nin onur konuğu olduğu ve moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin'in üstlendiği panel, Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleşecek.

Öte yandan şefliğini Öğr. Gör. Tufan Güldaş'ın üstlendiği Balkanlar’dan Anadolu’ya Türk Halk Müziği Konseri de saat 21.00'da Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu'nda yapılacak.

fxxiq9bxgaa0bkv.jpg

fxxirk6wwamy6ld.jpg

fxxiqe7xsaai-aq.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.