Bornova Belediyesi'nden Gençlere Deprem Eğitimi

Bornova Belediyesi'nden Gençlere Deprem Eğitimi

Bornova Belediyesi ilçe okullarında eğitim gören gençlere deprem eğitimi veriyor. 

Bornova Belediyesi, Temel Afet Bilinci konusundaki çalışmalarına devam ederek ilçede bulunan okullarda okuyan gençlere deprem eğitimi vermeye devam ediyor. Deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilgiler verilen eğitimlerde kısa zamanda 36 okulda 3 binin üzerinde öğrenciye ulaşıldı. Süleyman Demirel Çok Amaçlı Lisesi’nde Karşıyaka Belediyesi ile işbirliği yaparak düzenlenen eğitimde ise deprem similasyon tırı ile gençlere yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı.

Bornova Belediyesi Deprem Etüt Merkezi’nce vatandaşların bilinçlenmesi amacıyla yapılan deprem eğitimi çalışmaları devam ediyor. Temel Afet Bilinci konusunda ilçe sınırları içinde bulunan 36 okulda 3 binin üzerinde gence ulaşıldı. Karşıyaka Belediyesi ile işbirliği yapılarak hazırlanan ve TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer tarafından verilen eğitimlerde similasyon tırı ile gençlere deprem anında yapılması gerekenler uygulamalı olarak gösteriliyor.

Deprem Eğitimi

Korunma teknikleri gösterildi

Son olarak Süleyman Demirel Çok Amaçlı Lisesi’nde verilen eğitimlerde, bir tarafı açık olarak tasarlanan tırın içine gruplar halinde alınan çocuklara değişik büyüklüklerde ki deprem sarsıntıları yaşatılarak yapılması gereken ve hayati önem taşıyan kendini koruma teknikleri gösterildi. Eğitimlere Karşıyaka Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Ömer Karaca da katılarak deprem sonrası arama kurtarma konularında bilgi verdi.

Ülkemizin Birinci Derece Deprem Kuşağı’nda yer aldığını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Deprem anında doğru davranışların sergilenmesi bir çok kişinin hayatını kurtarabilir. Bunun için biz de eğitimler düzenleyerek bu farkındalığı geliştirmeye çalışıyoruz. Gençlerimize ve çocuklarımıza ulaşırsak onların ailelerine de ulaşmış oluruz. Böylece daha fazla kişi bu bilgilerden faydalanacaktır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.