Bornova Belediyesi'nden Hayvansever Girişim

Bornova Belediyesi'nden Hayvansever Girişim

Yerel Hayvan Koruma görevlileri yetiştiriliyor.

Sokak hayvanları için yaptığı çalışmalarla örnek olan Bornova Belediyesi, Yerel Hayvan Koruma Görevlisi eğitimlerine başladı. İlk eğitimlere katılan hayvan severler  aldıkları sertifika ile hayvanların gönüllü koruyucusu olurken, başka bir organizasyonda da hayvan hakları savunucusu ve dizi oyuncusu Semih İğdigül, hayvan haklarını ve hayvan sevgisini çocuklara anlattı. Bornova Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleşen Yerel Hayvan Koruma Görevlisi eğitimlerine katılan İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Gökhan Özdemir, “Bornova Belediyesi’nin  sokak hayvanlar için yaptığı çalışmalar herkese örnek oluyor. Bunlardan biri de hayvan dostu taksi durağı projesi” dedi.

Sokakta yaşayan hayvanlar için kedi evleri, köpek kulübeleri ve kuş evleri gibi örnek prıojeler hayata geçiren Bornova Belediyesi, “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi” eğitimlerine başladı. Bornova Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleşen ve 2 gün süren ilk eğitimlerde katılımcılara yerel yönetimlere yardımcı olmak için yapmaları gerekenler anlatıldı. Veteriner Hekim Erhan Arı tarafından hayvanlar hakkında bilgiler verilirken, hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması, işaretlenmesi ve sahiplenilmesi ile ilgili genel konularda da eğitimler verildi.

Hayvan Dostu Taksi Durağı

Bornova Belediyesinin hayvanlar için yaptığı çalışmaların herkese örnek olduğunu söyleyen İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Gökhan Özdemir, “Özellikte Belediye ile İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası arasında imzalanan “Hayvan Dostu Taksi Durağı” protokolü çok önemli bir proje. Bu projenin duyulmasından sonra bizi bir çok yerden aradılar. Bu projeyi hayata geçiren Bornova Belediyesine çok teşekkür ederiz” dedi.

Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Zor’un da katıldığı eğitimde bilgi veren, , Bornova Belediyesi Veteriner işleri Müdürü Zeynep Seher Aslan, “2 gün sürecek eğitim sonunda katılımcılarımız sınava girecekler. Bu sınavda başarılı olanlar sertifikalarını alacaklar” dedi.
 
Çocuklara hayvan sevgisi

İlçede yaşayanların hayvan sevgisini arttırmak için çeşitli çalışmalar da yapan Bornova Belediyesi, dizi oyuncusu ve hayvan hakları savunucusu Semih İğdigül’ün  ‘Sokak Hayvanlarının Hakları’ konulu tek kişilik gösterisini de Mevlana Toplum Bilim Merkezi’ nde çocuklar ile buluşturdu. Sokak Hayvanlarına dikkat çekmek için Türkiye genelinde motorsikleti ile 20 bin kilometre yol yapan İğdigül, gösteride çocukları eğlendirirken, hayvanlara davranışları konusunda da düşündürdü. Gittiği her yerde barınakları gezdiğini anlatan sanatçı, orada tanıştığı hayvanların fotoğraflarını da göstererek hikayelerini anlattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.