Bornova Belediyesi'nden personellere budama eğitimi

Bornova Belediyesi'nden personellere budama eğitimi

Bornova Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde görevli teknik personel ve parklarda çalışan ekiplere yönelik "Dış Mekan Süs Bitkilerinde Budama Eğitimi" düzenledi.

Daha yeşil ve peyzaj tasarımlarıyla estetik kent yaratmayı hedefleyen Bornova Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde görevli teknik personel ve parklarda çalışan ekipler için Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi işbirliğinde "Dış Mekan Süs Bitkilerinde Budama Eğitimi" düzenledi.

Eğitimi Ziraat Mühendisi Mine Pakkaner verdi. Uğur Kültür ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleşen teorik eğitimde, Pakkaner, yanlış budama yerine hiç budama yapmamanın daha doğru olduğunu vurgulayarak, Bitki Organ ve Görevleri, Bitkilerde Organik Madde Faaliyeti, Bitkilerde Büyüme ve Hareket Fizyolojisi gibi konularda detaylı bilgiler sundu. Teorik eğitimin ardından Büyükpark'ta gerçekleştirilen pratik uygulamalarda, ilgili personele farklı türdeki bitki ve ağaçlar üzerinde budama tekniklerini öğrendi.

ort-4573.jpg

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, meslek odalarıyla birlikte verilen eğitimlerin, daha yaşanabilir bir kent ve Bornovalılara daha iyi hizmet sunmak amacıyla devam edeceğini belirtti. İduğ, bu eğitimlerin kent estetiğine katkı sağlamak adına önemli bir adım olduğuna vurgu yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.