Bornova Belediyesi'nin 2024 yılı bütçesi belirlendi

Bornova Belediyesi'nin 2024 yılı bütçesi belirlendi

Bornova Belediyesi 2024 mali yılı bütçesini 2 milyar 246 milyon lira olarak belirledi.

Bornova Belediyesi'nin Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumu Bornova Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ yönetiminde gerçekleşen oturumda 2024 Yılı Performans Programı ve 2024 -2026 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçe taslağı görüşülerek karara bağlandı. Oy çokluğu ile alınan karara göre, Bornova Belediyesi’nin 2024 yılı mali gider bütçe rakamı 2 milyar 246 milyon lira olarak belirlendi. 2024 yılında vergi, harç, proje yardımları hizmet satış, sermaye, kira ve diğer gelirler için ise 2 milyar gelir bütçesi hedeflendi. Gider bütçesinde en yüksek kalem personel giderleri ve yapılacak yatırımlara ayrıldı.

2024 yılında hayata geçirilecek çalışmalarda, Fen İşleri Müdürlüğü’ne 306 milyon 348 bin lira, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 279 milyon 521 bin lira, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne 277 milyon 518 bin lira, Koordinasyon Müdürlüğü’ne 375 milyon 621 bin lira, Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne 202 milyon 766 bin lira bütçe ayrıldı.

dsc-9466.jpg

YOL ÇALIŞMALARINA DEVAM

Bornova Belediyesi yatırım bütçesi içinde en önemli paylardan birinin kent içi yolların bakım ve onarımına ayrılması dikkat çekti. Açılan asfalt üretim tesisi ve alınan iş makinelerinin ardından yol yapım çalışmalarına ağırlık veren Bornova Belediyesi'nin yatırım bütçesi içinde 60 milyonluk kısmı yollara ayrıldı.

BORÇSUZ BELEDİYE

Tahmini bütçenin Bornova’ya hayırlı olmasını dileyen Başkan Mustafa İduğ, belediyede 5. bütçe toplantısını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Güzel bir bütçe hazırlandı. Tüm bürokrat arkadaşlarıma, komisyonlardaki arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Gerçekten ayakları yere basan, ihtiyaçları ön planda tutan kontrollü bir bütçe yaratıldı. Bornova Belediyesi’nin 2023 yılından 2024’e de borçsuz bir belediye olarak geçeceğini hatta kasasında para olacağını söyleyebiliriz. 2024 yılı bütçesi iyi bir bütçedir” dedi.

Bütçede yaşanan artışlara da değinen Başkan İduğ, “Bu gün ekonominin geldiği nokta ortada. 2 milyar olan gelir bütçesinde bir milyar 578 milyon çalışma arkadaşlarımıza ödenecek olan paradır. Böyle bakıldığında yüzde 10 civarında yatırım yapma fırsatımız var. Biz geldiğimiz günden beri bütçe içerisinde yüzde 15 altına yatırım yapmadık. 2024 yılına sağlıklı ve güzel bir bütçeyi bırakıyoruz” diyerek bilgi verdi.

dsc-9444.jpg

CUMHURİYET’İN 100. YILI

Ekim ayı içerisinde Cumhuriyetin 100’üncü yaşının kutlanacağını da hatırlatan Başkan Mustafa İduğ, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlayacağız. 28 Ekim akşamı gerçekleştireceğimiz etkinliklerimizde hep birlikte olmayı diliyorum. Başta Gazi M.Kemal Atatürk olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz" diye konuştu.

Bornova Belediyesi’nin Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda dilek ve temennilerde söz alan siyasi partilerin grup başkanları da 2024 yılı mali bütçesinin hayırlı olmasını dileyerek Cumhuriyet’in 100. Yılını kutladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.