Bornova 'da 45 Mahalleye de Eşit Hizmet

Bornova 'da 45 Mahalleye de Eşit Hizmet

Bornova Belediyesi vatandaşları için yaptığı fiziki yatırımları sürdürüyor.

Bornova Belediyesi vatandaşları için yaptığı fiziki yatırımları sürdürüyor. İlçedeki 45 mahallede, ihtiyaçlar ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda proje ve hizmetler hayata geçiriliyor. Bu kapsamda Bornova’nın eskiden köy statüsünde olan ve Mart 2014 yerel seçimleri sonrasında mahalle statüsü kazanan yerleşim alanlarında da önemli projeler hayata geçiriliyor. Bu mahallelerden biri olan Karaçam’da yollar yenilenirken, park alanları halı saha ve spor aletleriyle vatandaşın talepleri de yerine getirildi.  Karaçam Mahalle Muhtarı Yaşar Göktaş, “Belediyemizin mahallemize yaptığı yatırımlarla vatandaşlarımız daha rahat bir yaşama kavuştu. Merkezde bulunan mahallelere yapılan her yatırım buraya da yapılıyor” dedi.

19c82789-61cd-403a-8065-40882d6092e9

Bornova Belediyesi Bornovalıların hayatını kolaylaştırmak için yaptığı fiziki yatırımları 45 mahallede yaşayan vatandaşların istekleri doğrultusunda şekillendiriyor. Her yere eşit hizmet ilkesi doğrultusunda, Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerde mahalle statüsü alarak Bornova Belediyesi’ne bağlanan köylerde de önemli yatırımlar yapılıyor. Bu kapsamda Karaçam Mahallesi’nde ulaşımı kolaylaştıracak yeni yollar açıldı ve mevcut yollar da düzenlendi. Talep edilen yerlerde kilit taşlar döşenirken, ağaçlandırma çalışmaları da yapıldı. Çocuklar için park alanları yapılırken, halı saha ve spor aletleri ile çevre düzenlemesi de gerçekleştirildi. Kötü durumda olan çöp konteynerleri de yenilendi.

Çocuk Köyü Projesi de hazırlanıyor

Karaçam Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait 34 bin 363 metrekarelik alanda ise Ekolojik Çocuk Köyü Projesi için hazırlıklara başlandı. 3-14 yaş arası çocukların doğayla iç içe bir yaşam olgusunu öğrenme ve deneyimlemeleri amacıyla hazırlanan projeyle kırsal alanlarında bulunan mahallede turizmin gelişimine de katkıda sağlaması hedefleniyor.

Merkezde ne yapılıyorsa bize de aynısı yapılıyor

Bornova Belediyesine bağlanarak mahalle olduktan sonra köylerinin gelişmeye başladığını söyleyen Karaçam Mahellesi Muhtarı Yaşar Göktaş, “Belediyemizin mahallemize yaptığı yatırımlarla vatandaşlarımız daha rahat bir yaşama kavuştu. Merkezde bulunan mahallelere yapılan her yatırım buraya da yapılıyor” dedi. Mahallede yaşayanların hizmetlerden çok memnun olduğunu da ifade eden Göktaş, “Başta Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila olmak üzere tüm belediye çalışanlarına çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.