Bornova, en güzel 23 Nisan'a hazırlanıyor

Bornova, en güzel 23 Nisan'a hazırlanıyor

Bornova Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını için yapacağı etkinliklerin hazırlıklarına başladı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir’de yaşayan Balkan göçmenlerini biraraya getiren derneklerin temsilcileri ile buluştu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hakkında görüşülen etkinlikte çocuklar için yapılabilecekler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. 22 ayrı derneğin temsilcilerinin katıldığı kahvaltılı toplantı Çamdibi Engelsiz Yaşam Merkezi Engelsiz Kafe içinde gerçekleşti. Tüm katılımcıların tek tek görüş bildirdiği toplantıda konuşan Başkan Atila, Bornova Belediyesi’nin 23 Nisan için planladığı etkinlikleri anlatarak göçmen nüfusun çoğunlukta yaşadığı Altındağ-Çamdibi bölgesinde gerçekleştirmek istedikleri kortej yürüyüşü için destek istedi. 

“Bornova Çocuklar için bambaşka bir yer olacak”

Başkan Atila, Bornovalı çocukların mutlu olması, geleceğe umutla bakması, Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olması için sadece 23 Nisan’da değil 365 gün çalıştıklarını belirtti. Çocuklar için 3 yeni proje hazırladıklarını anlatan Atila, “Türkiye’de tek olacak olan Çocuk Dünyası projemizin temelleri bu ay sonunda atcağız. Eylül ayı içersinde de Pınarbaşı’n da Minyatürk gibi bir yer olacak olan Hayal Bornova projemize başlamayı planlıyoruz. Karaçam Mahallemizde ise çocukların spor ve tarımla uğraşacakları Çocuk Köyü projemizi hayata geçireceğiz. Bunların hepsi tamamlandığında Bornova çocuklar için bambaşka bir yer olacak” dedi. 

 23 Nisan kutlamalarında Kıraç sahne alacak 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında her sene Bornova Meydan’dan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na kortej düzenlendiğini ve burada konser verildiğini belirten Başkan Olgun Atila, “Bu sene kortej yürüyüşünün ardından Kıraç ve Zülfü Livaneli Çocuk Korusu konserimiz yapılacak. Etkinlikler kapsamında Naldöken’de yaşayan çocuklarımızdan oluşan Çocuk senfoni Orkestramız Adnan SaygunSanat Merkezi’nde sahne alacak. Çocuklar arasında düzenlediğimiz resim yarışmamız olacak. Ayrıca 23 Nisan’dan bir hafta önce çocuklarımız için her sene düzenlediğimiz Uçurtma Şenliğimizi de yapacağız. Geçen sene 20 bin civarında kişi bu şenliğe katılmıştı” dedi. 

Dernek temsilcilerine yaptığı konuşmada göçmen nüfusun yoğun olarak bulunduğu Çamdibi’n de 2016 yılında ilk kez kortej yürüyüşü gerçekleştirildiğini hatırlatan Başkan Atila, “Bu sene de tekrar bu yürüyüşü yapmak istiyoruz. Bu konuda da sizlerin desteklerini bekliyoruz” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.