Bornova Halk Eğitim’den Cumhuriyet’e yakışır etkinlik

Bornova Halk Eğitim’den Cumhuriyet’e yakışır etkinlik

Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerini yürüten Bornova Halk Eğitim Merkezi tarafından Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında gün boyu düzenlenen etkinlikler, büyük beğeni topladı.

Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Bornova Halk Eğitim Merkezi organizasyonunda, Cumhuriyet’in 100. yıl etkinlikleri kapsamında ve merkez ev sahipliğinde gün boyu çeşitli etkinlikler düzenlendi. İzmirliler’in yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerin açılış programına, Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Doğru, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu ve çok sayıda okul kurum müdürü ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcisi katıldı.

whatsapp-image-2023-10-26-at-14-55-49-2.jpeg

ÖZEL BİREYLERDEN ANLAMLI SERGİ

Özel öğrenciler ve özel çocukların velilerinin hazırlamış olduğu Bayrak temalı serginin yanı sıra, “Cumhuriyetin Çocukları geliyor” gösterileri, 100. Yıl Fidan Dağıtımı, “Cumhuriyet Sanatla Büyüyor” el sanatları ve resim sergisi, atölye çalışmaları, Türkan Özilhan Devlet Hastanesi Toplum ve ruh Sağlığı Merkezi ve Bornova Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle hazırlanan “Sanatın iyileştirici rolü” sergisi, Cumhuriyet Kıyafetleri Gösterileri, 27 yaş üstü özel bireylerin Bayrak Temalı Sergisi büyük ilgi gördü. Cumhuriyet tohumları toprakla buluşmak ve Cumhuriyeti gelecek yüzyıllara taşımak için tüm katılımcılara hediye olarak dağıtıldı. Öte yandan, Ege Üniversitesi Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezinde sanatın iyileştirici yönünü tedavi unsuru olarak açılan el sanatları, resim, grafik gibi farklı kurslara katılan ve tedavi gören hastaların yapmış olduğu sanat eserleri büyük beğeni topladı. Programda, tüm katılımcılara ve okul kurum müdürlerine Cumhuriyet çam fidanları dağıtıldı.

whatsapp-image-2023-10-26-at-14-55-50.jpeg

ATATÜRK’ÜN ÇOCUKLUK DÖNEMİ GİYİSİLERİ DUYGULU ANLAR YAŞATTI

Halk Eğitim Merkezi ile Selanikliler Derneğinin işbirliğinde açılan sergide ise Selanik’ten özel olarak getirtilen, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluk döneminde kullanılan yerel kıyafetlerin katılımcılarla buluşmasını sağladı. Sergide zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

whatsapp-image-2023-10-26-at-14-55-48.jpeg

YAPAY ZEKA GELENEKSEL SANATLA BULUŞTU

Bornova Halk Eğitim Merkezinin Migros Aile Kulübü ile birlikte açılan Kat-ı kursu, amigurimi ve tığ örgü çanta yapımı kursu ürünlerinin ilerleyen zamanda SMA hastası çocuklar için sosyal sorumluluk projesi haline getirilmesinin planlandığını ifade eden Merkez Müdürü Yeliz Ünal, “Geleneksel sanatlar, yapay zekâ ile birleştirilerek tasarıma dönüştürüldü. Yaygın eğitimin tüm eğitim alanlarını kucakladık ve yapılan çalışmarı uluslararası projeye dönüştürmeyi hedefliyoruz. Aralarında özel bireylerin de bulunduğu 7’den 77’ye tüm kesimlere yönelik açtığımız kurslarda ortaya çıkan eserleri Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılı dolayısıyla düzenlediğimiz etkinlikle İzmirliler’in beğenisine sunduk. Gün boyu sanattan spora kadar farklı alanlarda etkinlikler düzenledik. Anasınıfı öğrencilerinin gösterileri, Türk halk müziği, Türk sanat müziği konserleri, halk oyunları etkinlikleri, Cumhuriyet temalı defile, el işi sergileri, üç boyutlu tablolar, yağlı boya eserleri ve daha nice eser sergilendi. Cam mozaik kursunda geri dönüştürülebilen cam materyallerle oluşturulan Türk Bayrağı, yine aynı şekilde derilerden oluşturulan takılar Cumhuriyet hediyesi olarak konuklarımıza takdim edildi. Etkinliklerimizde, Cumhuriyet’i, Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha şükranla andık” diye konuştu.

whatsapp-image-2023-10-26-at-14-55-49.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.