Bornova kadına yönelik şiddetin farkında    

Bornova kadına yönelik şiddetin farkında    

Bornova Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü kapsamında Bornova’yı şiddet karşıtı mesajlar içeren görsellerle donattı.

Erkekler tarafından katledilen 10 kadının son sözlerinin yer aldığı gerçek boyutlarda kadın silueti şeklindeki kartonet maketler ve 25 Kasım’ın önemine dikkat çekilen pankartlar aracılığıyla kadın cinayetleri hakkında farkındalık yaratılıyor.

_coa8778.jpg

Katledilen kadınların hatırasını yaşatmak üzere hazırlanan maketler, Büyükpark, Bornova Cumhuriyet Meydanı ve Küçükpark gibi kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Kartonetten üretilen kadın silueti şeklindeki maketlerde son yıllarda katledilen ve kadın mücadelesinin sembol isimleri haline gelen kadınların son sözleri yer alıyor. Ayrıca “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” sloganıyla da son dönemde yeniden tartışmaya açılan İstanbul Sözleşmesi’nde yer alan maddelerin, kadın cinayetlerinin önlenmesi açısından önemine dikkat çekiliyor.

_coa8804.jpg

Bornovalı kadınlar 25 Kasım’a hazır

Bornovalı kadınlar, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek üzere bir dizi etkinliğe imza atacak. Bornova Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik serisi saat 19.00’da, Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan “Meçhul Kadın Heykeli” önünde gerçekleştirilecek. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un açılış konuşmasıyla başlayacak olan “dijital eylem” belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) kursiyerleri tarafından hazırlanan “Şiddetsizlik” adlı kısa oyunun gösteriminin ardından 25 kadının katılımıyla gerçekleştirilecek olan meşaleli yürüyüşte İstanbul Sözleşmesi hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı broşürler dağıtılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.