Bornova Kent Gezileri ile 8500 yıllık tarihe keyifli bir yolculuk

Bornova Kent Gezileri ile 8500 yıllık tarihe keyifli bir yolculuk

Bornova Belediyesi’nin ilçenin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini tanıtmak amacıyla programladığı kent gezileri 15 Aralık’ta başlıyor. Her Cuma günü tekrar edilecek ve ücretsiz gezilere vatandaşların ilgisi büyük.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila,  Ege Üniversitesi ile birlikte 3.5 yıl önce hazırladıkları stratejik planlarının en önemli unsurların turizm, tasarım ve inovasyon olduğunu hatırlatarak, “Pek çok alanda marka kent haline getirme çabası içiresinde olduğumuz ilçemiz, turizm anlamında çok önemli bir potansiyele sahip. Amacımız bu potansiyeli ortala çıkarmak” diye konuştu.

Bornova Belediyesi’nin ilçenin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini tanıtmak amacıyla programladığı kent gezileri 15 Aralık Cuma günü(Yarın) başlıyor. Her Cuma 09.30 ile 15.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan turun ilk durağı, İzmir’in tarihi 8.500 yıl öncesine dayandıran kazıların sürdüğü Yeşilova Höyüğü ve Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi olacak. 

led-web-etk-02-(1).jpg
Katılımcılar, Yeşilova’nın ardından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’in kurtuluşu öncesi 9 Eylül 1922’de İzmir’e ilk kez baktığı yer olan Belkahve’ye geçecek. Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi gibi yine Bornova Belediyesi’nin kente kazandırdığı Ata Anı Evi gezilecek. Bornova Belediyesi Kültür Turu, öğle molasının ardından Kent Merkezi’nde devam edecek. Katılımcılara, levanten köşkleri, müzeleri, Atatürk’ün silah arkadaşları ile birlikte önemli kararlar aldığı karargahı ve Türkiye’de futbolun ilk oynandığı, bisiklet ve atletizm yarışlarınının ilk kez yapıldığı yerler tanıtılacak.


Turizmde önemli potansiyelimiz var

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila,  Ege Üniversitesi ile birlikte 3.5 yıl önce hazırladıkları stratejik planlarının en önemli unsurların turizm, tasarım ve inovasyon olduğunu hatırlatarak, “Pek çok alanda marka kent haline getirme çabası içiresinde olduğumuz ilçemiz, turizm anlamında çok önemli bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli ortaya çıkaracak çok önemli çalışmalar yaptık. Turizm haritası ve kent rehberi hazırladık. Kentin pek çok ilkini ön plana çıkardık. Özel mekanlarına ve alanlarına sahip çıktık. Şimdi tüm bu zenginlikleri herkesin görmesini istiyoruz. Kent gezilerini de bu amaçla başlatıyoruz” dedi.


Sınırlı kontenjana sahip olan bu ücretsiz gezilere katılmak isteyenlerin detaylı bilgi ve rezervasyon için Bornova Belediyesi’nin 999 29 29 numaralı telefonundan dahili 4964’ü ya da 0 530 395 41 19 araması gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.