Bornova  Kiraz Festivali 5 Haziran’da

Bornova Kiraz Festivali 5 Haziran’da

Bornova Belediyesi’nin “Doğa ve Köy Turizmi” geliştirme amacıyla ilkini 2014 yılında gerçekleştirdiği Kiraz Festivali’nin üçüncüsü 5 Haziran Pazar günü Beşyol Köyü’nde yapılacak. Saat 11.00’de başlayacak Şenlik kapsamında, Kiraz Yetiştiriciliği Teşvik Yar

Bornova Belediyesi’nin ilçeye bağlanarak mahalle olan yerleşimleri ekonomik ve sosyal olarak kalkındırma amacıyla başlattığı “Doğa ve Köy Turizmi” projelerinin ilki olarak hayata geçirdiği Kiraz Festivali, İzmirlileri ve Bornovalıları üçüncü kez Beşyol Köyü’nde buluşturacak.

Gün boyu sürecek etkinlikler

Kiraz Yetiştiriciği Teşvik Yarışması ile en iyi kirazları yetiştiren üreticilerin belirleneceği Festival’de, Bornova Senfoni, Ceyhun Şişmanoğlu ve Gamze Matracı konser verecek. Ege Yörükleri ve İzfem(İzmir Folklör Eğitim Merkezi) Halk Oyunları ekipleri ise güne ayrı bir katacak. Alanda özellikle doğal ürünlerin yer aldığı çok sayıda stant açılacak.

Ücretsiz servisler kaldırılacak

5 Haziran Pazar günü saat 11.00’da başlayacak şenliğin coşkusunu yaşamak isteyenler için saat 10.00 ve 11.00’de Çamdibi Pazaryeri önü, Altındağ Atatürk Kültür Merkezi, Işıkkent Pazaryeri, Yeşilova Çimentaş Lisesi önü, Pınarbaşı Eski Şube Binası önü, Kavaklıdere Köy Meydanı, Bornova Cumhuriyet Meydanı, Laka Köyü Meydanı, Eğridere Köyü Meydanı, Gökdere Köyü Meydanı, Evka – 3 Adil Demir Sitesi önü, Atatürk Mahallesi önünden ücretsiz servisler kaldırılacak. Dönüş servisleri ise 17.00 ve 18.00 saatlerinde haraket edecek.

Başkan Atila’dan İzmirlilire davet

Birincisini 2014 yılında gerçekleştirdikleri şenliğin artık geleneksel hale geldiğini ifade Bornova Belediye Başkanı Olgun, tüm İzmirlileri şenliğe davet etti. Bornova'nın sanayi ve üniversite kenti kimliğiyle birlikte tarihi ve doğal güzellikleriyle de önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Doğa ile içiçe keyifli bir Pazar günü geçirmek isteyen tüm vatandaşlarımızı Beşyol Köyümüze bekliyoruz” dedi.

9e3a84e9-5df1-44db-8e04-25647efeba6e

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.